Županijske škole dobile fotonaponske elektrane

Županija nastavlja ulaganje u obnovljive izvore energije u školskim objektima i upravo traju radovi i postavljaju se fotonaponske elektrane na Srednjoj školi „Ivan Seljanec“, kao i na osnovnim školama u Goli, Legradu, Svetom Petru Orehovcu, Kloštru Podravskom i Molvama i na Srednjoj školi Koprivnica. Ukupno je za ovaj projekt predviđeno oko 300.000 eura, a škole će postići energetsku neovisnost korištenjem obnovljivih izvora energije i čistih energetskih potencijala kojima obiluje naša županija, priopćile su županijske službe. Ranije su već postavljene elektrane na osnovnima školama u Kalinovcu, Kalniku i
Sokolovcu, vrijedne 95.000 eura, a u sklopu projekta županijskog Centra kompetentnosti, elektrane su dobile i Obrtnička škola Koprivnica te Strukovna škola Đurđevac.

Za ostatak školskih objekata na kojima će se ugraditi fotonaponske elektrane sređuje se potrebna dokumentacija te će se sklapati ugovori u narednim proračunskim razdobljima. Strategija ulaganja u fotonaponske elektrane nastavit će se izradom projekata za dogradnju školskih prostora za jednosmjensku nastavu u osnovnom školstvu“, poručili su iz Županije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.