I ove godine Advent uz perive plastične čaše

Grad Križevci raspisao je javni natječaj za zakup drvenih kućica u kojima će se tijekom prosinca pa sve do 8. siječnja, dok traje Advent u Križevcima, prodavati hrana i piće. Na raspolaganju su tri lokacije na Strossmayerovom trgu i na svakoj su predviđene po dvije kućice, a ugostitelji ili prodavatelji robe mogu se prijaviti samo za jednu lokaciju, odnosno najviše za dvije kućice. Od zakupaca se traže sljedeće djelatnosti: prodaja kuhanog vina, čaja, tople čokolade, rakija i likera, fritula i palačinki te najmanje dvije vrste kobasica.

I dok je ovogodišnje Spravišče, što se tiče ambalaže za napitke, prošlo bez ograničenja za ugostitelje i točilo se u jednokratne plastične čaše, Grad od ugostitelja na Adventu traži obavezno korištenje ekološki prihvatljive, višekratno perive ambalaže za sve napitke veće od 0.1l i naplaćivanje kaucije/depozita, kako navode, u skladu s važećim zakonskim propisima. Podsjetimo da je prošle godine za Advent naručeno 10 tisuća višekratnih perivih polipropilenskih (PP) čaša s personaliziranim motivom na što je potrošeno oko 50 tisuća kuna uz objašnjenje da će se koristiti i na drugim gradskim manifestacijama. U međuvremenu su na drugim manifestacijama koje je Grad organizirao korištene i plastične i jednokratne papirnate čaše koje na Adventu nisu dopuštene, iako ih je od lani ostalo više od osam tisuća!

Na ovogodišnjem Adventu pak nema ograničenja za vanjske grijalice terasa (koje lani nisu bile dopuštene), ako će s obzirom na trenutačne temperature uopće i trebati. Predviđeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata na Strossu bit će minimalno od 10 do 22 sata i nešto dulje za novogodišnji doček. Grad kao organizator se obvezuje montirati i staviti kućice u funkciju na lokaciji pored klizališta, pripremiti terasu, organizirati svakodnevni odvoz otpada i priključak struje u svakoj kućici te osigurati posjetiteljima pristup sanitarnom čvoru na Trgu J.J. Strossmayera. Zainteresirani ugostitelji moraju dostaviti svoje ponude za kućice do 8. studenoga.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.