Projekt ‘Usluge osobne asistencije’

 Udruga osoba s invaliditetom Križevci s projektom "Usluge osobne asistencije".

Dana 29. listopada 2015. godine održano je svečano potpisivanje i uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ u okviru Europskog socijalnog fonda u prostorijama Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Na navedenom događanju nazočnima su se obratili gđa potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih gđa. Milanka Opačić, ministar rada i mirovinskoga sustava g. Mirando Mrsić te g. Hrvoje Sadarić, pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih.

Ukupna vrijednost cijelog natječaja iznosi više od 27.000.000,00 kn i prilikom gore navedenog događanja, koje je organiziralo Ministarstvo socijalne politike i mladih, uručeni su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava najuspješnijim prijaviteljima na natječaj.

Gđa. Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike, istaknula je izuzetnu važnost događanja budući da se ugovorima o suradnji s udrugama osoba s invaliditetom u partnerstvu s ministarstvom osigurava usluga koja je za život osoba s invaliditetom jedna od najznačajnijih, jer će im osigurati podršku u svakodnevnim aktivnostima i omogućiti uključivanje u život zajednice kojoj pripadaju. Budući da je ugovaranje u tijeku, ističe da je do sada ugovoreno 44 projekata unutar ove dodjele bespovratnih sredstava, a koji će pridonijeti jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Uslugom osobne asistencije unaprjeđuje se kvaliteta života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osoba s intelektualnim i mentalnim oštećenjima, dok se istodobno povećava broj zaposlenih osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada, njihovim zapošljavanjem kao osobnih asistenata. Nadalje, kao jedan od strateških prioriteta ministarstva istaknula je da će i nadalje biti provođen proces deinstitucionalizacije, za koji je Ministarstvo socijalne politike i mladih osiguralo sredstva europskih fondova i pripremilo natječaje putem kojih će biti raspoloživo više od 120.000.000,00 EURA za razdoblje do 2020. godine iz Europskog socijalnog fonda i Europskog fonda za regionalni razvoj.

G. Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava, je naglasio važnost daljnje provedbe projekata i natječaja u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova te poželio nositeljima provedbe puno uspjeha u provedbi izuzetno važnih i vrijednih projekata, a kojima je danas uručen ugovor.

Među dobitnicima bespovratnih sredstava je i Udruga osoba s invaliditetom Križevci s projektom “Usluge osobne asistencije“. Na svečanom potpisivanju i uručivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru ESF natječaja „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ ispred Udruge je nazočio predsjednik Petar Gatarić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.