[FOTO] Druga domaća pobjeda KTC-a

Rukometaši križevačkog KTC-a pobijedili su večeras pred tek stotinjak gledatelja Ribolu Kaštela iz Kaštel Gomilice 26:22 (14:10) u 4. kolu Paket24 Premijer lige – Lige B. Naši su rukometaši vodili od početka susreta, u 20. minuti imali su šest pogodaka prednosti u 25. minuti 14:8, ali su borbeni gosti uspjeli smanjiti zaostatak na četiri pogotka u prvih 30 minuta ogleda. Drugo poluvrijeme bilo je gotovo „preslikano“. Dobar početak KTC-a i ponovno šest pogodaka viška, a zatim određen pad u igri i u 40. minuti Kaštelani preko Vujičevića smanjuju na 16:14. Naši su se potom trgnuli i pogocima Mirosavljevića, Maričića i Tandare u petnaestak minuta prije kraja ostvarili najveću prednost u utakmici, sedam pogodaka, 21:14.

Važni bodovi za KTC koji u sljedećem kolu gostuje kod Dubrave. Nadamo se da će u sljedećim domaćim utakmicama biti puno popunjenija dvorana jer je podrška s tribina itekako važna. Večeras se čulo, kao i uvijek, navijanje najmlađih iz rukometne škole.

KTC: Marković 3, Vinković 1, Ćurić 4 (2), Ostarčević, Harča 1, Dujmović, Perajica 2, Jurakić, Grgić, Mirosavljević 9 (2), Maričić 1, Olić, Ezgeta 4, Tandara 1, Celovec, Mršić. TRENER: Dalibor Sokač. RIBOLA KAŠTELA: Herceg, Olavi Bojčić, Josipović, Petrović, Milković, Marino Vukman 2, Vujičević 6 (1), Galić, Tomaš 3 (2), Papić 4, Dekaris, Kozina 2, Grigić, Čajić 5, Bešker, Marko Vukman. TRENER: Davor Bujas. SEDMERCI: KTC 4 (4), Ribola Kaštela 4 (3). ISKLJUČENJA: KTC 10 minuta (Harča 2 + 2, Marković, Vinković, Maričić), Ribola Kaštela 18 minuta (Čajić 2 + 2, Kozina 2 + 2, Milković 2 + 2, Tomaš, Papić, Marko Vukman).

Dalibor Sokač, trener KTC-a: “Nije bilo lagano. Obranu smo odigrali odlično, ali napad je „štekao“. Takva je bila utakmica, ne možemo uvijek imati na visokoj razini i obranu i napad. Oni se nisu došli predati. Takva će biti svaka utakmica, svaka će biti na gol. Slijedi nam Dubrava, mlada, poletna ekipa, odlična i puno trče.”

Tomislav Olić, vratar KTC-a: “Tvrda i teška utakmica protiv dobre ekipe. Mi smo igrali od početka čvrstu obranu i napad je, također, dobro funkcionirao i napravili smo razliku već na poluvremenu. To smo održavali kroz cijelu utakmicu. Dogodio se, doduše, mali pad u igri, ali, sve u svemu, prošlo je super. Igrati protiv bivšeg kluba uvijek je motiv više, želja i volja na razini i to se vidjelo na terenu. Bitna dva boda za nas, a sada gostujemo u Dubravi. Idemo se „potući“ i pokušati uzeti dva boda”.

Davor Bujas, trener Ribola Kaštela: “Čestitam domaćinu na pobjedi i osvajanju vrlo važnih bodova. Mi smo došli da nešto pokušamo napraviti. Znali smo da je ekipa KTC-a iskusna i da igraju dobar rukomet. U ovako pomlađenom sastavu dobro smo se držali, malo smo na početku razbranili golmana Olića koji nam je stvarao probleme u tim zicerima. Tu se stvorila razlika od pet-šest golova. Nakon toga, dvaput se vraćamo, više od toga nismo mogli, svaki put bi napravili grešku. Obrana nam je u tim trenucima bila čvrsta, igrači su se puno trošili i, onda, normalno da su u napadu radili greške. Nastavit ćemo što bolje trenirati kako bi već u idućem kolu osvojili bodove koji su nam potrebni.

Marino Vukman, igrač Ribola Kaštela: “Na početku smo loše otvorili utakmicu, obrana nam nije bila fokusirana, a „ispalili“ smo dosta zicera kroz cijelu utakmicu. Početkom drugog poluvremena otvorila nam se prilika da se skroz vratimo. Imali smo napad za minus dva razlike, ali smo, opet, „falili“ zicer, par puta smo loše reagirali i zakasnili smo u duelima, a onda smo u jednom trenutku ostali s tri igrača manje zbog tih grešaka. U tom su se razdoblju suparnici uspjeli odvojiti na pet razlike i to su uspješno održali do kraja utakmice.

Večeras je odigrana i utakmica u Vinkovcima gdje je Bjelin Spačva pobijedila Rudara 33:27, a sutra igraju Poreč i Dubrava.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.