Kraljevi sjevera u subotu igraju derbi Sjevera

Nogometaši Radnika Križevci pobijedili su u srijedu na Gradskom stadionu momčad županijskog prvoligaša Starigrada 5:0 u osmini finala kupa na razini Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije. Radnik je jedini klub iz križevačkog kraja koji je izborio četvrtfinale. Tomislav Radnik iz Svetog Ivana Žabna i Viktorija iz Vojakovca doživjeli su visoke poraze od Tehničara iz Cvetkovca i Tomislava iz Drnja. Bila je to svojevrsna predigra uoči subotnjeg derbija 9. kola s Mladosti iz Ždralova. Trener Vodanović odmorio je, dakako, u tom ogledu nekoliko standardnih prvotimaca i pružio prigodu i igračima koji su manje igrali u dosadašnjem tijeku natjecanja.

U subotu će biti druga priča, sastaju se sa Ždralovčanima, klubom s kojim ih veže tradicionalno suparništvo, a ondje je trener Želimir Mešnjak koji je, kao igrač, ostavio trag i u križevačkom klubu. Prva i četvrtoplasirana momčad na ljestvici, dijeli ih samo dva boda. Obje su momčadi pretrpjele jedan poraz u prvenstvu i to u prvom kolu, Križevčani u Bjelovaru, Ždralovčani u Karlovcu. Očekuje se izvrsna posjeta na Gradskom stadionu, kao i uvijek kada igraju Radnik i Mladost, a pozivnica više je, svakako, i natjecateljski razred u kojem se susreću. Derbi sjevera najavljuje križevačka plava devetka, Mihael Mladen.

U subotu nas očekuje jedan regionalni derbi. Mladost je odlična ekipa, s odličnim pojedincima i sustavom u kojem funkcioniraju. Kao i svaku utakmicu, osobito na domaćem terenu, idemo po nova 3 boda i pokazati se u najboljem svjetlu. Pozivam sve navijače da u subotu dođu i podrže nas u borbi za nove bodove, oni su naš 12. igrač, a mi ćemo ostaviti srce na terenu te se nadam da ćemo na kraju utakmice svi zajedno slaviti“, pozvao je nogometne poklonike vrsni prvotimac Radnika Križevci, Mihael Mladen. 9. kolo SuperSport 2. NL, Gradski stadion Križevci, subota u 15 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.