Gdje je Rajn i zašto nije na sjednicama Gradskog vijeća?

Što je to tako važno i iznenada spriječilo gradonačelnika Marija Rajna da u ponedjeljak 18. rujna dođe na sjednicu Gradskoga vijeća, koju je najavio na konferenciji za medije u četvrtak, a nije rekao da ga na sjednici neće biti? Ovo je treći put u devet mjeseci da izostaje sa sjednica Gradskog vijeća, točnije od zadnje četiri nije ga bilo na čak tri. Isto pitanje postavili su i gradski vijećnici na sjednici u ponedjeljak.

Gradonačelnik je morao na konferenciju Energy Cities u Beč, ne može biti u isto vrijeme na različitim mjestima“, odgovorio je tad zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško. Riječ je o udruzi koja okuplja gradove i promovira održivu energetsku politiku na lokalnoj razini, međutim ovaj tjedan nemaju konferenciju u Beču. Pitali smo zato jučer gradonačelnikov ured kad je i kako otputovao, što tamo radi i koliko dugo ostaje, ali i točan naziv događaja na kojem je bio prekjučer u Beču.

Gradonačelnik je otputovao u popodnevnim satima 17. rujna službenim automobilom u Beč gdje je u sklopu svojih obaveza kao član Upravnog odbora Energy Cities prisustvovao sastancima konzorcija Affordable Housing Initiative 18. rujna, a 19. rujna sastancima konzorcija projekta LIFE LOOP. Gradonačelnik se sa službenog puta vraća 20. rujna“, odgovorili su danas.

Lifie Loop je projekt kojem je cilj poticanje korištenja solarne energije i energetske učinkovitosti kroz suradnju lokalnih zajednica i u njemu sudjeluju Zagreb, grad iz Rumunjske i otok Kreta, uključit će se i drugi gradovi, no Križevci nisu na popisu. Affordable Housing Initiative ili Inicijativa za pristupačno stanovanje organizirala je 18. i 19. rujna dvodnevni seminar u Beču za razmjenu iskustava i s primjerima dobre prakse o priuštivom stanovanju, a sva predavanja mogla su se pratiti i online. Kad se već termini sjednica ne mogu uskladiti s drugim obavezama koje ima gradonačelnik, a budući da je u ponedjeljak bilo puno pitanja baš za njega i održavaju se u kinu uz objašnjenje da je ondje dostupna sva tehnika i oprema, možda ga se moglo uključiti uživo i iz austrijske prijestolnice, pogotovo zato što je ove godine sa sjednica češće izostao nego što je bio prisutan. U Beču inače od 18. do 21, rujna traje i veliki sajam Akvakultura Europa 2023. na kojem se, između ostaloga, predstavljaju i inovativna, nova rješenja za neke od najvećih izazova akvakulture.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.