Uskoro 18. Županijski Obrtnički i Gospodarski Sajam

17. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije.

KRIŽEVCI – Najveća gospodarska manifestacija u našem kraju, 18. županijski Obrtnički i gospodarski sajam počinje u Križevcima za tri tjedna, a već je rezervirano oko pola izložbenog prostora, zadovoljno je ustvrdio direktor sajma i tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać:

– S ozbirom na inače krizu u sajmovanju koja je prisutna ne samo u Hrvatskoj, nego i šire, možemo biti izuzetno zadovoljni, jer ove godine imamo već dosta veći interes u odnosu na prethodne godine. Već sada, iako imamo još dovoljno vremena u za primanje prijava izlagača, možemo reći da smo oko polovice izložbenog prostora već rezervirali za zainteresirane izglagače. Isto tako sigurni smo, s obzirom da se dosta toga financira iz Europskih fondova, a jedan dio tih natječaja je usmjeren prema sajamskim manifestacijama, da ćemo i kroz taj model financiranja osigurati dodatne izlagače odnosno obogatiti izložbeni dio našeg sajma.

Mnogo se očekuje izlagača vezanih uz poljoprivredu, kojima je izlaganje besplatno, rekao je Božo Barać i dodao da su partneri trodnevnog sajma mađarska županija Zala te Požeško-slavonska županija pa će biti i dosta sudionika iz tih krajeva. Trodnevni sajam održavat će se u dvije sportske dvorane u Križevcima, onima škole Ljudevita Modeca i gimnazije, te oko njih, odnosno bit će oko 1500 kvadrata unutarnjeg i 3000 vanjskog prostora. Predstavljanje obrtnika i poduzetnika na izložbenim prostorima pratit će bogat program, od edukativnog kao što je predviđeno predstavljanje mjera ruralnog razvoja, do zabavnog karaktera, primjerice revija frizura. Na sajmu će se promovirati i turizam našeg kraja, s naglaskom na konjički turizam, kaće Barać. Zainteresirani za sudjelovanje na sajmu imaju još vremena za prijavu, a osim predstavljanja motiv bi im mogao biti, ističe Božo Barać, nastavak uzlaznog trenda Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije. Osim izlagača, pozvao je posjetitelje da dođu na sajam od 6. do 8. studenog, ne samo Križevčane, nego i sve ostale:

– Na ovakvim manifestacijama može s mnogo toga korisnoga vidjeti, mogu se i povoljno kupiti neki proizvodi, ali mislim da isto tako svaki posjetitelj svojim doprinosom zapravo daje nekakav doprinos lokalnoj zajednici odnosno podrži napore da se organiziraju ovakve manifestacije koje u konačnici služe za boljitak gospodarstva, napredak naše županije i, naravno, što je naš sajam bolji to imamo veću mogućnost da razvijamo naše gospodastvo.

Cijena ulaznice za sajam u Križevcima bit će 10 kuna. Organizatori će tako bilježiti broj posjetitelja, a ulaznica će ujedno poslužiti kao kupon za sudjelovanje u nagradnoj igri te će najsretniji dobiti traktorsku kosilicu. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.