Oporba o preuzimanju Vodnih usluga: Ovo je najveća pljuska Rajnovoj koaliciji s HDZ-om

Osam dana nakon zatvaranja e-savjetovanja, Vlada je prekjučer na sjednici usvojila Uredbu o uslužnim područjima i uspostavila, navodi na svojim stranicama, javne isporučitelje vodnih usluga sposobne za održivi razvoj, održavanje komunalnih vodnih građevina i osiguravanje povrata troškova od vodnih usluga. Time su, potezom pera, Križevci ostali bez svoje tvrtke Vodne usluge d.o.o. koju je preuzelo koprivničko poduzeće Koprivničke vode.

Podsjetimo, o ovoj se temi na sjednicama Gradskoga vijeća raspravljalo više puta, vijećnici su donijeli i zaključak kojim su iskazali svoje nezadovoljstvo idejom državne vlasti da križevačku tvrtku preuzme, bez ikakve naknade, druga tvrtka koja će Križevčanima isporučivati vodu. No Gradsko vijeće nikad po tom pitanju nije bilo jedinstveno i vijećnici HDZ-a nisu podržali zaključak kojim se tražilo da Vodne usluge ostanu samostalni isporučitelj na našem području.

Najnoviju konačnu odluku Vlade gradske vlasti još nisu komentirale, no oporbeni vijećnici su brzo reagirali. Vijećnik Ivan Majdak jučer je na društvenoj mreži prozvao gradonačelnika da je”…volontirao po europskim metropolama i naslikavao se po televizijama, novinama i portalima, dok se u Hrvatskoj pripremala odluka o vodnim područjima”. “Zahvaljujući našem “mudrom rukovodstvu” na čelu s gradonačelnikom Mariom Rajnom, Igorom Frbežarom predsjednikom GV, njihovim vijećnicima, vijećnicima HDZ a, Goranu Hrgu te gospođama Martini Zdilar Sertić i Martini Jeren Šašek te Rajnovoj “moralnoj vertikali” Marijani Šatrak, Križevci ostaju bez vodnih usluga“, napisao je.

Priopćenjem se oglasio i SDP. Ponavljaju da su više puta ukazivali i inzistirali na jasnom i nedvosmislenom stavu od strane cijelog Gradskog vijeća.

Po tom pitanju nije se napravilo ništa. SDP zbog ove uredbe ne likuje, žao nam je što se na kraju dogodilo ono na što smo upozoravali. Ovo je najveća pljuska Rajnovoj koaliciji s HDZ-om koji je svojom šutnjom i neradom pokazao da im je bitno samo uzimati pozicije i naslikavati se po gradilištima, a za Grad nešto izlobirati kod šefa “partije” nisu sposobni. Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik je govorio o e-savjetovanju, ali kada takva uredba dođe na e-savjetovanje prošla je baba s kolačima. Gradonačelniku je očito ljepše volontirati po europskim metropolama, a naša poruka njemu je: Gradonačelniče – lobirati, a ne volontirati!“, poručio je križevački SDP.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.