Županija nagradila najuspješnije učenike i mentore na državnim natjecanjima

IMG_7895m nagradjeni ucenici mentori drzavna natjecanja zupanijaU zgradi Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici prošli je tjedan održan prijem za najuspješnije učenike i njihove mentore koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima provedenim u školskoj godini 2015./2016. godine. Tom su prigodom učenicima i njihovim mentorima uručene novčane nagrade u iznosu od sveukupno 123.033,35 kuna.
– Ove godine ukupno je 1863 učenika i 453 mentora sudjelovalo na provedena 23 natjecanja u znanju i 12 u sportskim disciplinama na županijskoj razini. Od svih sudionika županijskih natjecanja, 126 je pozvano na državnu razinu natjecanja, a oni koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto danas su ovdje, navela je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki, uputivši čestitke nagrađenima.

IMG_7829m nagradjeni ucenici mentori drzavna natjecanja zupanijaČestitke nagrađenima uputio je i župan Darko Koren istaknuvši kako Koprivničko-križevačka županija puno ulaže u obrazovanje te kako su trenutno u završnim fazama izgradnje i dvije osnovne škole Sokolovac i Legrad.
– Ovaj naš tradicionalni susret kojeg upriličujemo i nagrade koje dodjeljujemo su simboličan pokazatelj našeg mišljenja, vrednovanja, znanja i truda, a Vi ste ovdje prisutni po tom kriteriju. Zahvaljujem se i čestitam Vam svima, prije svega učenicima koji su osvojili ove divne rezultate, profesorima, ravnateljima kao i roditeljima. Mi kao lokalna zajednica imamo ulogu stvaranja boljih uvjeta za rad svih Vas i u tome se i trudimo koliko god možemo. Želio bih još reći da sama činjenica da ste ovdje u ovoj prostoriji govori puno i zato Vam još jednom čestitam i zahvaljujem na svim Vašim uspjesima i rezultatima koje ste postigli u ovoj godini.

IMG_7819m nagradjeni ucenici mentori drzavna natjecanja zupanijaOve godine, u pojedinačnoj konkurenciji prva mjesta osvojilo je šest učenika, 16 ih je osvojilo drugo mjesto dok je treće mjesto osvojilo 12 učenika. U ekipnoj konkurenciji ukupno dvije ekipe osvojile su prvo mjesto, šest ih je osvojilo drugo mjesto dok su tri ekipe osvojile treće mjesto, a ukupno su nagrađena i 33 mentora.
Koprivničko-križevačka županija financirala je i troškove organizacije županijske razine natjecanja odnosno prehranu i prijevoz sudionika, naknade članovima povjerenstva, priznanja i medalje s oko 180.000,00 kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.