U križevačke škole ove godine čak četiri Oskara znanja


Učenici križevačkih škola Vedrana Podravec, Magdalena Matešić, Marta Šatvar i komorni sastav tambura dobili su jučer u Kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu Oskar znanja – najveće i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za njihove uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima. Nagradu od 2005. dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje učenicima i njihovim mentorima koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja.



Učenica 8. razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca Vedrana Podravec osvojila je Oskar znanja za prvo mjesto na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika. “Ovaj je uspjeh kruna njezinih sjajnih rezultata tijekom dosadašnjeg školovanja. Vedrana je samo ove školske godine sudjelovala na županijskim natjecanjima iz čak šest predmeta, te je županijska prvakinja iz hrvatskoga jezika, engleskoga jezika i fizike“, otkrila je njena mentorica profesorica Nina Drakulić.
Učenica 5. razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Magdalena Matešić osvojila je Oskar znanja za prvo mjesto na Državnom natjecanju “Sigurno u prometu” koje se održalo u Zadru. “Magdalena je pokazala zavidno znanje iz poznavanja propisa i vještina prolaska kroz biciklistički pogon. Plasirala se i na međunarodno natjecanje koje će se održati u Crnoj Gori početkom rujna“, rekla je njezina mentorica profesorica Sandra Vurnek.

I Glazbena škola Alberta Štrige ponosna je na svoje učenike koji su na Natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojili prva mjesta. Oskare znanja dobili su njihovi učenici Marta Šatvar za prvo mjesto u disciplini tambura-brač i komorni sastav tambura. Martin mentor je profesor Nikola Matulin, a komornom sastavu profesor Igor Kudeljnjak.

Nagrađenim je učenicima čestitao i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uz poruku da je znanje put kojem trebaju težiti svi učenici jer je znanje nešto što im nitko ne može oduzeti. Ove su godine skulpturu izradili djeca, mladi i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.


20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.