Najstarija pacijentica s presađenom jetrom dobro se oporavlja

JutarnjiList.gifSpašen život Križevčanki Katici Trušček (75) u zagrebačkoj KB Merkur

KRIŽEVCI – Križevčanka Katica Trušček (75) najstarija je osoba u Hrvatskoj kojoj je transplantiran dio jetre. Uspješnu transplantaciju 17. rujna izvršio je tim KB-a Merkur predvođen dr. Stipislavom Jadrijevićem.

– Još ne mogu vjerovati da sam preživjela tako tešku operaciju koja zna biti rizična i za znatno mlađe osobe – rekla je danas baka Katica, neposredno nakon što se vratila s jedne od redovnih kontrola.

– Moj dragi doktor Jadrijević i danas mi je potvrdio da je sve u redu, a evo, i ja se bolje osjećam i već pomalo prošećem po svom vrtu i dvorištu – kaže baka Katica prisjećajući se kako je u početku bila vrlo neodlučna kad su joj u KBC-u Merkur nakon gotovo tromjesečnog boravka u bolnici transplantaciju predložili kao jedino rješenje.

– Sad se dobro osjećam, već sam dobila koji kilogram i život se pomalo vraća u kolotečinu. Da malo bolje vidim, ponovno bih se vratila slikarstvu – rekla je baka Katica, otkrivši da je do prije nekoliko godina puno slikala. Svoje slike u maniri naivne umjetnosti najčešće je prodavala u Italiji, a jedna je, prisjeća se baka Katica, nekako završila i na Filipinima kod glasovite Imelde Marcos.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.