Predano 16700 zahtjeva za legalizaciju

web_vijesti_podsjetnik_legalizacijaPODRAVINA I PRIGORJE – Iako još nije poznata konačna brojka, jer zahtjevi za legalizaciju bespravno sagrađenih zgrada još uvijek stižu poštom ili ih prosljeđuju iz nadležnog ministarstva, može se zaključiti da će njihov broj u Podravini i Prigorju biti oko 16700. Županijski pročelnik za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Dražen Kozjak kaže da od tog broja po pet tisuća zahtjeva predano je na đurđevačkom i križevačkom području, dok koprivničko prednjači s njih oko 6700. A što se tiče roka u kojem bi ogromni posao rješavanja tih zahtjeva mogao biti završen, pročelnik Kozjak kaže da u ovom času ne bi bilo ni razumno ni zahvalno predviđati.

– Po ovoj dinamici mi tek stvaramo nekakvu selekciju kompletiranja zahtjeva u smislu koji imaju potrebnu dokumentaciju, koji nemaju. To su tisuće zahtjeva i smatram da je uopće iluzorno ovoga časa, u okvirima raspoloživih ljudi u sadašnjim službama, ozbiljnije prognozirati vrijeme ili rok za izdavanje svih tih rješenja. Ali to je sigurno višegodišnji posao; ono što je gđa. ministrica najavila da pretpostavlja da bi taj posao do kraja, ako sam ja dobro zapamtio, 2015. trebao biti okončan.
Kozjak dodaje da ovoga časa nisu u velikom zakašnjenju s izdavanjem lokacijskih dozvola i potvrda na glavni projekt, kako zbog toga što ih je predavano manje no inače, tako i zato što su ih rješavali kao prioritete. (RKC)

Vezano
2 komentara
  1. cuma piše:

    A što je s katastrom i gruntovnicom,,,građani pokorno i ponizno, bez kune u džepu, stoje u redu za legalizacijom kokošinjaca i spremnika za alat u vrtovima, a gospoda iz famoznog administrativnog aparata, iako su dobili sredstva od EU, ne žure previše, niti ih itko pritišče,,,iz knjiga u grutovnici nikako se ne mogu pronaći vlasnici iz posjedovnog lista u katastru,,,,,podaci se jednostavno ne slažu i još kadaa, nam vrli javni bilježnici naprave ostavinu sukladno podacima iz posjedovnog lista, zanemarujući podatke u grutovnici onda nastaje kaos, koji opet ide preko leđa gore spomenutih kolonaša,,,,,,

Komentari su zatvoreni.