Škole predstavile svoje programe, učenici već znaju kamo se žele upisati

Križevačke srednje škole ovaj su tjedan osmašima predstavile programe koje od jeseni mogu pohađati u Križevcima, iako su prijave već počele i većina učenika zna što želi upisati. Nešto kasnije nego prijašnjih godina, Županija kao osnivač srednjih škola je, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Obrtničkom komorom županije i školama, organizirala prezentaciju škola u gimnazijskoj dvorani.

Tri mlade Križevčanke već su odlučile upisati opći i matematički smjer Gimnazije jer planiraju upisati i fakultet, a učenice koje smo zatekli na štandu srednje škole “Ivan Seljanec” htjele bi upisati komercijalno i kuharsko usmjerenje jer se žele što prije zaposliti. Srednja gospodarska škola nudi smjerove Agrotehničar, Poljoprivredni tehničar – fitofarmaceut, Veterinarski tehničar, Mehaničar poljoprivredne mehanizacije, Mljekar, Cvjećar, Poljoprivredni gospodarstvenik Voćar – vinogradar – vinar, a posjetitelji su mogli kušati i sireve koje učenici proizvode u sklopu nastave. Svoje programe je u dvorani, ali i ispred nje, predstavila Srednja škola “Ivan Seljanec” koja upisuje komercijaliste, hotelijersko-turističke tehničare, građevinske tehničare, prodavače, krojače, strojobravare, zidare, konobare i kuhare. Kod njih je prošle godine najveća navala bila za usmjerenje građevinskog tehničara.

Podršku ovom predstavljanju u ime Grada Križevaca pružio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.