U COOR-u obilježen 10. Tjedan cjeloživotnog učenja

zajednicka-fotografija_coor_europski_dan_sportaOd 26. rujna do 2. listopada 2016. godine u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Križevcima nizom aktivnosti, predavanja i radionica obilježen je 10. Tjedan cjeloživotnog učenja. Prva radionica, “Tiha čajanka”, održana je u ponedjeljak 26. rujna s roditeljima učenika Centra, na kojoj su ih upoznali s različitim načinima komunikacije pod vodstvom stručne suradnice Helene Strsoglavec i Mihaele Brkić.

3_tjedan-cjelozivotnog-ucenja_coorU utorak 27. rujna učenicima 6., 7. i 8. razreda došli su u goste učenici 8. razreda Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.
– Pokazali smo im naše proizvode prirodne kozmetike i zajednički smo izradili sapun. Radionicu je vodila stručna suradnica Helena Strsoglavec. Uživali smo u zajedničkom druženju i veselimo se našem odlasku u Koprivnicu, ističu u COOR-u.

igraliste-rukomet2_coor_europski_dan_sportaU utorak je održana radionica “Tiha čajanka” za predstavnike osnovnih i srednjih škola. Treći dan Tjedna cjeloživotnog učenja, 28. rujna, bio je posvećen novouređenom kabinetu za senzornu integraciju. Organizirano je otvorenje za ravnatelje i stručne suradnike osnovnih škola i vrtića, predstavnike Grada Križevaca i ostale zainteresirane. Pridružili su se gradonačelnik Branko Hrg, ravnatelj OŠ Vladimir Nazor Igor Brkić sa stručnim suradnicama Martinom Matejaš Jurković i Tatjanom Strabić, ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca Dražen Bokan, ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci Mirjana Gregurek sa stručnom suradnicom Ljiljanom Kump te predsjednica Udruge “Maslačak” Tamara Premuš.

img_0071_coor_europski_dan_sportaRavnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci  Marija Prodan obavijestila je prisutne o projektu Senzorna soba te kako smo skupili sredstva za opremanje kabineta. U kabinet je uloženo oko 110 tisuća kuna, od toga je 80 tisuća kuna donacija Udruge RTL pomaže djeci, građevinski obrt HLE-MAR donirao je 5 tisuća kuna, Grad Križevci oko 20 tisuća kuna i tvrtka KTC d.d. kameru u vrijednosti 2 tisuća kuna koja je važna za procjenu i dijagnostiku.

senzorna-soba_coor_europski_dan_sportaNakon toga, stručna suradnica Helena Strsoglavec održala je kratko predavanje o senzornoj integraciji. Gradonačelnik Hrg zahvalio je svim obrazovnim institucijama na suradnji prethodnih godina i izrazio želju da Centar dobije status Centra potpore kako bi mogao pružati usluge ostalim ustanovama. Suradnja s vrtićima i školama nastavit će se i dalje kroz nove rehabilitacijske programe i programe potpore.

20160927_133408_tjedan-cjelozivotnog-ucenja_coorU četvrtak, 29. rujna, učenici 6., 7. i 8. razreda u pratnji stručne suradnice Mihaele Brkić i učiteljice Ane Budrović posjetili su COOR Podravsko sunce u Koprivnici gdje su sudjelovali na radionici Filcanje vune.

20160929_100016_tjedan-cjelozivotnog-ucenja_coorU četvrtak je održana i posljednja radionica „Tiha čajanka“ na kojoj su se pridružile ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci Mirjana Gregurek i stručna suradnica Ljiljana Kump.
– Uživali smo u radionici i dogovorili daljnju suradnju putem radionica na kojima se upoznajemo s različitim oblicima komunikacije. Radionice su vodile stručne suradnice Helena Strsoglavec i Mihaela Brkić, navode u u COOR-u.

20160929_122751_tjedan-cjelozivotnog-ucenja_coorU petak, 30. rujna, održana je posljednja aktivnost kojom je obilježen 10. Tjedan cjeloživotnog učenja. To je bilo predavanje i radionica o senzornoj integraciji za roditelje naših vrtićanaca. Predavanje je održala stručna suradnica, pedagog senzorne integracije, Helena Strsoglavec u kabinetu za senzornu integraciju.

20160930_110449_tjedan-cjelozivotnog-ucenja_coorEuropski dan sporta

U petak 30. rujna u COOR-u je obilježen i Europski dan sporta. Učenicima su u goste stigli aktivni sportaši koji su djeci omogućili da se okušaju u raznim sportovima, kao što su nogomet, rukomet, atletika, karate, joga te savladavanje prepreka. Od sportaša koji su uveličali dan tu su atletičarka Ida Šimunčić, trener nogometnog kluba Križevci Dražen Kemenović, djevojke iz Ženskog rukometnog kluba KTC, joga instruktor Olga Razum Šuica te članovi gradskog Karate kluba KTC. Organizator svih aktivnosti bio je učitelj tjelesnog odgoja Dario Sokač.

dvorana-joga6_coor_europski_dan_sporta hol-skole-poligon_coor_europski_dan_sporta 20160927_093013_tjedan-cjelozivotnog-ucenja_coor

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš sam zadivljena koliko različitih aktivnosti u našem COOR-u, povodom 10. Tjedna cjeloživotnog učenja.
    Poticajno je pročitati, koliko je sudionika različitih stuka (izdvojilo svoje vrijeme),te se uključilo u sva događanja. Prekrasno je pročitati i sve donatore, za projekt Senzorne sobe. I u vremenu krize- štednje, dobro uvjek pronađe put, kako pomoći onima u potrebi.
    Svaka čast, i sretno svima!

Komentari su zatvoreni.