Stjepan Peršin novi prvi križevački HDZ-ovac

Svih 120 izaslanika u petak je na izbornoj skupštini diglo ruke da novi predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice u Križevcima bude Stjepan Peršin.
Tajnik križevačkog HAK-a i gradski vijećnik, dipl. ing Peršin na tom je mjestu zamijenio veterinara Roku Bašića i u sljedećm razdoblju će voditi križevački HDZ, stranku koja je na vlasti u državi, a ima i svojeg člana u Gradskom poglavarstvu.

Peršin je u pozdravnom govoru po izboru najavio je da će kolege iz županijskog odbora stranke te ljudi u vladi i Saboru izvršiti obećanja o projektima o kojima se priča(lo) – izgradnja brze ceste, prenamjena vojarne, uređenje poduzetničkih zona i izgradnja vodovoda, jer dosadašnja obećanja nisu iznevjerili.

Govoreći o odnosu među članstvom Peršin se založio za povezivanje i približavanje gradskog sa odborima HDZ-a po selima koja su također dio grada, a stalo mu je i do razvijanja suradnje i kvalitetnih odnosa sa svim političkim strankama na lokalnoj razini, s ciljem razvijanja boljeg života i položaja Križevčana. Osim novoga predsjednika izabrani su i novi članovi Gradskog odbora HDZ-a te izaslanici za Opći stranački sabor u travnju u Zagrebu.

Svi gosti izborne skupštine lokalnog HDZ-a, na čelu sa saborskim zastupnikom Stjepanom Milinkovićem, izrazili su nadu u dobar rezultat stranke na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju 2009. godine, što temelje na činjenici da će HDZ, kao vršitelj državne vlasti koja će realizirati programe obećavane i u ovome kraju, moći steći biračko povjerenje. Dojam je da je izostao trijumfalizam koji je dosad često pratio okupljanja ove političke zajednice.

Vezano

Komentari su zatvoreni.