Prepucavanja oko prostora u COOR-u Križevci

rbt
rbt

Ovog puta vas ne zovemo na prosvjed, samo vas obavještavamo da dogovor koji je postignut 16.7.2019., a tiče se korištenja prostora COOR-a Križevci, nije ispoštovan zbog spleta okolnosti, poručila je predsjednica križevačke udruge Maslačak Tamara Premuš na facebook profilu udruge.

– Ipak ostajemo bez ureda u kojem se, kako i sam naziv kaže, nešto radi- napisala je.

Priča oko prostora koji udruga u zgradi Centra za odgoj i obrazovanje Križevci koristi od 2003. u javnost je izašla početkom ljeta kada je predsjednica udruge pozvala na prosvjed.

– Sve je počelo prije tri mjeseca s dopisom ravnateljice da se moramo iseliti. Nama je jasno da škola želi postati centar podrške, ali mi isto trebamo prostor za hladni pogon udruge, nemamo kud s arhivom. Upitan je sad i program poludnevnog boravka- rekla je u srpnju Tamara Premuš.

Škola treba dodatni prostor za učionicu

Ravnateljica COOR-a Mihaela Brkić tada je poručila kako nije istina da je udruga Maslačak izbačena, već se radi o reorganizaciji korištenja prostora radi provođenja odgojno – obrazovnog procesa i rehabilitacijskih programa. U ugovoru između udruge i COOR-a stoji da će se udruga iseliti u trenutku kad školi zatreba prostor. Učionicu, koju udruga koristi za program poludnevnog boravka, i dalje će moći koristiti u popodnevnim satima, no problem je nastao upravo zbog tog manjeg prostora od petnaestak četvornih metara koji COOR namjerava urediti kao dodatnu učionicu za djecu s teškoćama u razvoju.

– Stručne suradnice, logopedinja i edukacijska rehabilitatorica također zbog zahtjeva svojega posla i neposrednog rada s polaznicima Centra, ne smiju biti izmještene iz prostorija sadašnjega ureda jer ne postoje druge odgovarajuće prostorije- poručila je ravnateljica COOR-a Mihaela Brkić i dodala da će Maslačci i ovaj prostor moći koristiti za administrativne poslove i susrete s roditeljima, ali nakon odvijanja nastave, u poslijepodnevnim satima.U čitavu priču uključio se i Grad.

– Udruzi Maslačak ponudili smo nekoliko zamjenskih prostora, no nisu ih prihvatili- poručili su iz Grada. Prostori su, rekli su u udruzi, bili na katu ili ih je trebalo adaptirati, a za to nemaju sredstava.

Upitna kvaliteta rada

– Ured nam treba za planiranje, pisanje i provedbu projekata i programa za naše članove, tu vodimo knjigovodstvo i administraciju, provodili smo grupne i individualne aktivnosti sa roditeljima, udomiteljima i korisnicima. Trenutačno je upitna kvaliteta našeg rada, ali više nismo sigurni da li je nekoga briga za to- poručili su iz udruge Maslačak.

Podsjetimo da je udruga Maslačak, koja okuplja osobe s teškoćama u razvoju i njihove roditelje, prije četiri godine od Grada dobila kuću u Gundulićevoj ulici, koju su uredili uz pomoć donacija. Iako je zamišljeno da udruga koristi kuću za svoj rad, predsjednica Maslačaka kaže da ona nije dovoljna te da taj prostor od početka nije zadovoljavao potrebe udruge. (GPP)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.