Oporba o Rajnovom volontiranju za privatnu tvrtku: To mogu povjerovati samo naivni

Vijest da gradonačelnik Križevaca uz svoju javnu dužnost radi i za privatnu tvrtku, ali za to ne prima naknadu, kako nam je jučer odgovorio Mario Rajn, komentirala je i gradska oporba. Podsjetimo, Poslovni dnevnik je u srijedu 3. svibnja objavio priču o inovativnom proizvodu za nautičare (koji je razvila privatna tvrtka i za njega se zanimaju hrvatske i marine iz Španjolske, Grčke, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata), a za predstavljanje proizvoda, pišu novine, zadužen je Mario Rajn. Objavljena je i fotografija s najvećeg sajma nautičke opreme u Amsterdamu na kojem je u studenom prošle godine za privatnu tvrtku radio upravo gradonačelnik Rajn. Nakon pitanja koja smo mu poslali oko angažmana s privatnom tvrtkom, na društvenoj je mreži objavio da posao za njih obavlja volonterski i iz hobija. “Nekim gradonačelnicima je hobi ples, što je za svaku pohvalu, za neke je ples nemoguća misija pa se okrenu inovacijama“, poručio je križevački gradonačelnik.

Za njegov “hobi” predstavljanja proizvoda na međunarodnim sajmovima oporba nije imala pohvale. SDP se na svojim stranicama pitao tko upravlja gradom dok gradonačelnik volontira za privatne tvrtke. “Kada te netko predstavi kao osobu za predstavljanje i implementaciju proizvoda na tržište, a ti vršiš dužnost gradonačelnika profesionalca, onda to građani koji su te birali trebaju znati. Zanima nas što Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ima za reći po tome pitanju. Bilo kako bilo, gradonačelniku su ipak bitniji privatni poslovi nego vođenje Grada“, tvrdi SDP.

Na društvenoj mreži oglasio se i vijećnik Ivica Švagelj. Zanima ga bavi li se gradonačelnik rješavanjem problema građana, poduzetnika, umirovljenika ili putuje po svijetu baveći se privatnim poslom, ovaj put kao prodajni predstavnik jedne privatne firme. “Ako i nije primio neku novčanu naknadu za svoj angažman u ovom času, etika i moral u javnom sektoru prepoznaju i nešto što se zove “odgođena korupcija”. To da se na ovakvim, čisto komercijalnim poslovima angažirao iz čistog altruizma mogu mu povjerovati samo krajnje naivni“, poručio je Švagelj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.