Zbog prigovora oko izvođača zakočeni radovi u zoni Čret

KRIŽEVCI – Jedanaestu sjednicu Gradskog vijeća križevački su vijećnici, i iz vladajuće koalicije i iz oporbe, među ostalim iskoristili i da gradonačelnika Branka Hrga pitaju što je s komunalnim opremanjem poduzetničke zone Gornji Čret. Ta je tema zanimala i HSS-ovca Tomislava Katanovića i SDP-ovca Sandra Novosela, a prvi čovjek grada Hrg u uvodu odgovora nije krio razočaranje razvojem stanja. Naime, u gradskoj blagajni za infrastrukturu zone bilo je osigurano pet milijuna kuna, od čega tri iz Ministarstva gospodarstva, a ostatak iz Županije i vlastitih kuna, raspisan je javni natječaj za odabir izvođača radova, a onda zbog žalbi sve je stalo.

– Na natječaju je najjeftinija ponuda iznosila oko 4,4 milijuna kuna, no na to su došla dva prigovora. Uložili su ih tvrtke Radnik i Grepo. Na žalost, danas je Zakon o javnoj nabavi takav da kad stigne prigovor onda sve to ide komisiji u Ured za javnu nabavu u državu i kad to tamo ode onda više nitko ne zna kad će doći natrag, rekao je B. Hrg.

Javni natječaj bio je okončan u srpnju i da nije bilo žalbi ili da državna komisija radi svoj posao, strojevi i radnici već su mogli kopati i polagati vodove struje, vode, kanalizacije i plina na Gornjem Čretu, kazao je Hrg. Da stvar bude gora, za zonu bi u gradsku blagajnu iz Ministarstva gospodarstva vjerojatno stiglo još dva milijuna kuna, za što je pripremljena natječajna dokumentacija. Ovakav razvoj događaja, makar nije bilo nikakve osnove za žalbe i prigovore, možda će čak dovesti do raspisivanja novog natječaja, no vrijeme je bespotrebno izgubljeno, zaključio je križevački gradonačelnik. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.