Grad osigurao vrijednu opremu za križevačke vatrogasce

Grad Križevci osigurao je vrijednu vatrogasnu opremu za sva 35 dobrovoljno vatrogasna društva koja djeluju na području Križevaca. Opremu u vrijednosti 190 tisuća kuna predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava uručili su gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija s tajnikom Ivanom Matosovićem.

Oprema je nabavljena u skladu s potrebama dobrovoljnih vatrogasnih društava pa je tako nabavljena 21 interventna osobna zaštitna oprema koja se sastoji od vatrogasnog odijela, čizmi i kacige te je nabavljeno 14 agregata za struju.

Gradonačelnik Rajn tom je prilikom istaknuo kako su vatrogasci prvi koji pomažu tijekom požara, poplava, potresa i drugih nepogoda: „Naši vatrogasci uvijek su na prvoj crti obrane od nesreća i katastrofa i upravo zato smo osigurali ovu vrijednu opremu. Sjetimo se samo da su bili među prvima koji su 29. prosinca otišli u Petrinju u pomoć kolegama nakon snažnog potresa. U zadnje tri godine značajno smo povećali izdvajanja za vatrogastvo, a ovom opremom omogućili smo im da još učinkovitije i kvalitetnije izvršavaju sve zadaće prilikom vatrogasnih intervencija. Ipak, nadam se da će intervencija biti što manje, a da će ovu opremu koristiti uglavnom za vježbe.“

Vatrogastvo je važan dio društva, a Križevci su poznati kao najvatrogasniji grad u Hrvatskoj. Da je Križevcima vatrogastvo bitno svjedoči činjenica da je Grad Križevci udvostručio ulaganja u vatrogastvo u zadnje tri godine pa je tako 2017. godine za vatrogastvo osigurano 672 tisuća kuna dok je taj iznos u 2020. godini povećan na 1,4 milijuna kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.