Poljak u povodu dana općine: Najviše se radi na vodoopskrbi

SVETI PETAR OREHOVEC – Još jedna općina, u kojoj pet tisuća žitelja živi u čak 37 naselja, obilježila je svoj dan. Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Svetog Petra Orehovca završen je program koji se prvi put protegnuo na veći dio lipnja i u kojem je bio sportskih, kulinarskih i povijesnih priredbi, revija i izložbi. U izviješću o proteklih godinu dana načelnik Franjo Poljak posebno je istaknuo učinjeno u vodoopskrbi.
– Završeni su radovi na dijelu magistralnog voda u naselju Bočkovec duljine 1882 metra i to je dionica koja nam je zapravo bila nedostajala da bi se jedan širi, taj jugoistočni dio općine mogao priključiti na sustav vodoopskrbe. To je realizirano i samim time mi smo omogućili jednom velikom dijelu mogućnost priključka, izdvojio je F. Poljak.

Iako nije zadovoljan brojem od 150 do sad novopriključenih kućanstava, načelnik Poljak očekuje da će ih sve više iskoristiti pogodnost smanjenja cijene priključka s 3.000 na tisuću kuna, koja je na snazi od prošlog kolovoza. A u izrazito poljoprivrednom kraju voda je nužna svima, pa su i planovi vezani uz nove metre cjevovoda, rekao je Poljak i najavio gradnju sustava u južnom dijelu općine.
– Dogovorili smo praktički izgradnju magistralnog voda od Križevaca, Greberanca do Gornjeg Fodrovca, tako da ćemo do kraja godine imati u potpunosti izgrađene magistralne vodove. Potom nam u tom južnom dijelu općine predstoji izgradnja sekundarne vodovodne mreže, rekao je načelnik Poljak.

Kunama iz skromnog općinskog proračuna u prošlih godinu dana plaćeno je i oko 5000 kubika kamena, kojim je nasipano gotovo 30 kilometara nerazvrstanih cesta, kaže orehovečki načelnik i dodaje da će ove godine i posljednje općinsko naselje dobiti i javnu rasvjetu. Lani je osnovano i općinsko komunalno poduzeće, a želja pak koju će biti nešto teže ostvariti gradnje je sportske dvorane uz školu u Orehovcu, za koju je idejno rješenje u postupku suglasnosti kod nadležnog ministarstva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.