[FOTO] Križevčani u dramatičnoj završnici pobijedili Metkovce

Rukometaši KTC-a izborili su večeras iznimno vrijednu pobjedu u 6. kolu Lige za ostanak u premijerligaškom razredu. Pobjednički pogodak za 28:27 (14:15) postigao je s krila Marko Jurakić, 29 sekundi prije svršetka, a zatim je Prezelj obranio pokušaj Begovića za izjednačenje. Križevčani su pokazalo, kako se zna reći, karakter kada je bilo najteže, kada je izgledalo da su sve lađe potonule i da će metkovski „lađari“ odnijeti doma dva boda, a naše rukometaše „gurnuti na rub ponora“. To se, srećom, nije dogodilo. No, sreću treba zazvati, sreća prati hrabre, a momčad trenera Sokača nije pokleknula niti u trenucima kada su gosti vodili tri razlike u 36. minuti, 17:20 ili kada je greda zaustavila sedmerac Vinkovića, kada je sve mirisalo na poraz u ogledu s vrlo dobrom momčadi Metković Mehanike.

KTC je većim dijelom prvog poluvremena bio u vodstvu s dva pogotka prednosti, a najljepši potez tog dijela bio je, zacijelo, cepelin Markovića za 12:10. Na drugoj strani, nezadrživ je bio Antonio Cvitanović. Obrane gostujućeg vratara Milasa koji je, između ostalog, obranio sedmerac Vinkoviću te nekoliko tehničkih pogrešaka spriječile su domaću prednost na odmoru. Metkovci su ostvarili pogodak viška, Milas je i dalje bio na razini, a postigli su i nekoliko pogodaka iz protunapada. U samoj završnici iskusni Tandara i Perajica izborili su sedmerce i, uz to, isključenja suparničkih igrača, a junak Jurakić donio je toliko željenu pobjedu. Jurakić prvo ime utakmice, a vratar Prezelj obranio je nekoliko iznimno važnih lopti. KTC je sedmi na ljestvici Lige za ostanak s 14 bodova koliko su dosad osvojili i Trogir i Rudar, a u sljedećem kolu gostuje kod Zameta koji je na začelju ljestvice s 4 boda. Utakmicu je gledao i trener hrvatskog prvaka PPD Zagreba Slavko Goluža čiji sin Ivan igra za Metković Mehaniku.

KTC: Šutalo (2), Marković 3, Vinković 3 (3), Harča, Dujmović 1, Perajica 1, Jurakić 12 (3), Prezelj (7), Maričić 3, Martinović, Ezgeta 3, Tandara 1, Masnec 1, Celovec, Mršić. TRENER: Dalibor Sokač.

METKOVIĆ MEHANIKA: Milas (8 + 1), Cvitanović 9 (5), Goluža 1, Čutura 3, Vidović, Kozina (2), Jakić 2, Arapović 1, Mijoč, Komazin 1, Krešić, Raguž 6, Begović, Pavičić, Bostan 1, Batinović 3. TRENER: Mario Bjeliš. SEDMERCI: KTC 8 (6), Metković Mehanika 5 (5), ISKLJUČENJA: KTC 6 minuta (Harča, Maričić, Ezgeta), Metković Mehanika 14 minuta (Goluža 2 + 2, Jakić 2 + 2, Cvitanović, Begović, Bostan).

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.