[FOTO] U križevačkoj gimnaziji uspješno održan 17. Sajam studija

U holu Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima u petak, 10. veljače 2023. nakon trogodišnje je pauze održan 17. po redu Sajam studija, tradicionalna razmjena informacija te iskustava između studenata i srednjoškolaca o studijima i studentskom životu.

Pozivu da predstave svoj studij odazvalo se ukupno 27 studenata i studentica s 19 različitih fakulteta i visokih škola u Republici Hrvatskoj i ukupno pet sveučilišta – Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Zadru te Sveučilišta Sjever.

Maturanti i učenici nižih razreda saznali su kako je studirati na filozofskim fakultetima u Zagrebu, Zadru, Osijeku i Rijeci, Veterinarskom, Prirodoslovno–matematičkom, Farmaceutsko–biokemijskom, Ekonomskom, Učiteljskom, Grafičkom fakultetu, Fakultetu organizacije i informatike, Muzičkoj akademiji, Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Tehničkom veleučilištu Zagreb i Sveučilištu Sjever.

Od studijskih smjerova predstavljena je medicina, fizioterapija, sestrinstvo, komunikologija, graditeljstvo, matematika, hrvatski jezik, strani jezici, komparativna književnost, povijest, pedagogija, logopedija i psihologija. Neki studenti potrudili su se donijeti promotivne materijale sa svojih fakulteta, pa su se učenici opskrbili brošurama, letcima i kemijskim olovkama.

– Veseli nas da se nakon trogodišnje pauze vraća naša tradicija, a prema reakcijama prisutnih učenika, a pogotovo studenata, Sajam studija im je itekako nedostajao. Studenti prve, druge i treće godine bili su dobro raspoloženi, susretljivi, komunikativni i visoko motivirani prenijeti svoja iskustva sa studiranjem mlađim naraštajima, izjavila je profesorica psihologije Sanela Štubelj, organizatorica Sajma studija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.