Kulturno umjetnička udruga “Potkalnički kraj” održala redovitu skupštinu

U petak je u prostoru Hotela “Kalnik” održana prva redovita godišnja izvještajna Skupština Kulturno umjetničke udruge “Potkalnički kraj”.

Predsjednica Kulturno umjetničke udruge “Potkalnički kraj” Tanja Jambrec svečano je otvorila skupštinu te istaknula kako Udruga broji 40 članova zaljubljenika u pjesmu i ples. Skupštinom je predsjedala Marija Pisačić, kao predsjednica Radnog predsjedništva, koja je podnijela Izvještaj o radu Udruge u kojem je, između ostalog, navedeno kako je u svojem kratkom djelovanju Udruga provodila brojne aktivnosti.

Udruga je sudjelovala  u obilježavanju 70. obljetnice KUD-a Družina na otoku Pagu, zatim je održana manifestacija Dani kruha 2019. koja je okupila sve pekare s područja Križevaca. Isto tako,  u suradnji s Udrugom Bilikum organizirana je manifestacija “Mlado se vince pije”.  Sličan plan rada udruga ima i za ovu godinu, a odnosi se na suradnju s ostalim udrugama i gradovima na području Hrvatske.

Nakon usvajanja svih izvješća i planova uslijedila je pozdravna riječ gostiju pa je, uz ostale goste, okupljene pozdravio gradonačelnik Mario Rajn, koji je pohvalio angažman Udruge, te iskazao zadovoljstvo suradnjom s ostalim udrugama na području Grada. Naglasio je kako od strane Grada imaju neupitnu podršku koju i zaslužuju dodavši kako se nada da će se suradnja Udruge širiti i na inozemne gradove prijatelje grada Križevaca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.