Županija izdvojila 300 tisuća eura za sufinanciranje programa županijske zajednice sportova

Koprivničko-križevačka županija ove je godine za sufinanciranje sportskih aktivnosti na području županije izdvojila gotovo 300 tisuća eura, što je 20 tisuća eura više u odnosu na prošlu godinu, o čemu je ovaj tjedan potpisan Ugovor o izvršavanju Programa Javnih potreba u sportu za 2023. godinu između župana Darka Korena i predsjednika Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislava Lovkovića.

– Svjesni smo kako je sport važan element razvoja zajednice i društva općenito. Kroz županijsku Zajednicu sportova sufinancira se rad ukupno 18 članica – odnosno 13 županijskih sportskih saveza, tri Zajednice sportskih udruga gradova, jednu Zajednica sportskih udruga općine i jedan sportski klub, istaknuo je župan Koren.

Predsjednik Lovković zahvalio je županiji na velikoj podršci u stvaranju uvjeta ravnomjerne zastupljenosti bavljenja sportom, posebno istaknuvši važnost poticanja mladih na bavljenje sportom što će im donijeti brojne korisne vještine da ih usmjeriti prema zdravom načinu života.

– Hvala vam na pomoći i što povećavate naš proračun, bez ovih sredstava koja u skladu s pravilnicima ravnomjerno raspoređujemo na sve članice ne bi bilo moguće provoditi kvalitetne programe. Važno nam je da svi budu zadovoljni i da provodimo edukacije te pomažemo u opremanju prostora i sufinanciranju sportskih manifestacija, izjavio je Lovković.

Ovim se proračunskim izdvajanjem nastavlja kontinuitet ulaganja u područje sporta, prema Korenovim riječima, kako kroz izgradnju sportske infrastrukture, s naglaskom na pet školskih sportskih dvorana koje su dovršene prošle godine, tako i nastavkom ulaganja u sportaše, klubove i udruge kroz Zajednicu sportova.

– Prošle smo godine završili s kapitalnim projektima izgradnje sportskih dvorana i sa zadovoljstvom možemo reći kako smo značajno povećali dvoranske kapacitete koje već naveliko koriste učenici, sportaši i rekreativci. Obnovili smo i vanjska sportska igrališta u suradnji snašim partnerima u Goli, Kalniku i Kloštru Podravskom, planiramo i obnove igrališta kod koprivničke Srednje škole te u Đelekovcu i Križevcima, a tu su i ostali projekti u drugim općinama koji će se realizirati u sklopu radova na školskoj infrastrukturi, izjavio je Koren.

– Sve je više udruga i potrebe rastu, stoga vam hvala i na projektima izgradnje dvorana koje su multifunkcionalne i zadovoljit će interese klubova, udruga i rekreativaca. Drago nam je da interes za sportom raste, a mi ćemo i dalje nastojati kroz svoj rad pomagati svima na najvišoj organizacijskoj i kvalitativnoj razini, poručio je Lovković.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec, tajnik županijske Zajednice sportova Branko Zorko i viša stručna suradnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Barbara Domović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.