Spretno i s brigom o okolišu – učenici se nadmetali u igri i znanju


Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Križevcima natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet’’. U sportskoj dvorani jutros su se natjecali učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola “Vladimir Nazor” i Ljudevita Modeca. Riječ je o gradskoj okolišnoj olimpijadi pod nazivom “Igrom i znanjem do zelenih Križevaca” koja se provodi u organizaciji Plazma Sportskih igara mladih i Komunalnog poduzeća. Razredi su se natjecali u eko košarci i eko nogometu za ulazak u veliko finale koje će se održati 22. travnja u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Od učenika iz Modeca najbolja ekipa od petih razreda je Eko 5d, a od šestih Winxice 6b, dok su iz Nazora najuspješniji bili Vatreni 5d i Zelenbaći 6b. Oni će se u velikom finalu natjecati za vrijednu nagradu – izlet u jedan od nacionalnih parkova ili parkova prirode.

Natjecatelje su podržali ravnatelji škola Tomislav Bogdanović, Igor Brkić, tajnik Sportskih udruga Križevaca Draženko Kovačić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel i direktor Komunalnog poduzeća Martin Kozjak.
Zahvaljujem Komunalnom poduzeću Križevci i Plazma Sportskim igrama mladih što su odabrali Križevce da educiraju djecu o prikladnom, pravilnom, korisnom i ispravnom razvrstavanju otpada. Svi znamo da bez zdravog i čistog okoliša nema zdravlja, bez zdravlja nema bavljenja sportom, ne možemo biti sposobni ići u školu, bez pohađanja škole nema obrazovanja, to je cijeli jedan krug”, poručio je pročelnik Novosel. Direktor Kozjak naglasio je da Komunalno poduzeće već godinama radi na edukacijama, a kroz igru najbolje uče pravilo razvrstati otpad.
Kada na okupu vidim ovu mladost znam da Križevci imaju zelenu budućnost. Ovakvi susreti su važni korak u edukaciji, a samo brigom o okolišu će Križevci postati još zeleniji” rekao je Kozjak.



20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.