Prvosvibanjski vikend ‘Kalničkih uncutarija’

Općina Kalnik zajedno sa svojom turističkom zajednicom poziva sutra i prekosutra na Kalničke uncutarije” na proslavu međunarodnog praznika rada. Veliki šator pod Starim Gradom nudit će prvomajski grah, janjetinu te ostala jela i pića, a subotnji večernji program ponudit će veliki koncert zagrebačkih pop-rockera Psihomodo Pop. Nedjelnji večernji program nastavlja se uz glazbeno druženje. Tijekom održavanja manifestacije „Kalničke uncutarije“ u središtu Kalnika prezentirat će se autohtona jela i pića, kao i suveniri, uz mogućnost kupnje.

Subotnji program počinje prijepodne 1. Županijskim polumaratonom Križevci-Kalnik, koji kreće s križevačkog Strossmayerovog trga, a cilj mu je Stari Grad na Kalniku, gdje će oko 12:30 sati biti održana dodjela priznanja za sudionike. U središtu općine Kalnik okupit će se konjanici i vlasnici traktora oldtimera iz križevačkog kluba “Klip”, koji će pokazati vožnju spretnosti i paljenje traktora na starinski način. Od 14 sati na školskom igralištu kreće malonogometni turnir “Kalnik 2010.”, dok će večernji program pružiti paljenje male vumice uz uz gostovanje Udruge kuburaša „Gromovi Zagorja“ iz Tuheljskih toplica. Nastupit će dramska grupa i tamburaši KUD-a Kalnik te gostujućih KUD Hrastovica i KUD Koprivnički Bregi.

Cjelodnevni program u nedjelju je posvećen Svetom Florijanu – zaštitniku vatrogasaca, pa tako od 10 sati slijedi okupljanje vatrogasaca Vatrogasne zajednice Općine Kalnik te skupine vatrogasaca s vatrogasnog područja Križevci. u 11 sati je zakazana sveta misa u crkvi Svetog Brcka, a od 12:30 pokazna vježba Javne vatrogasne postrojbe Križevci u centru Kalnika. Suorganizatori dvodnevnog praznoradničnog veselja su Grad Križevci, Zajednica športskih udruga grada Križevaca, KUD Kalnik, Vatrogasna zajednica općine Kalnik te malonogometni klub “Buldozeri”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.