Prijeteći pištoljem otjerao gasitelje

stop_policija_kontrola_prometaKRIŽEVCI – Profesionalni vatrogasci križevačke Javne postrojbe nisu imali ni u primisli da će im prilikom prošlonoćnog (u petak 10. siječnja, op.ur.izlaska na požarište životi biti u opasnosti, ali ne zbog vatre već prijetnje vatrenim oružjem. Naime, kako doznajemo od zapovjednika Ivana Matosovića, oko četiri sata izašli su na gašenje požara obiteljske kuće u Ulici Ratarna, koji bi ubrzo i savladali da ih s posla nije otjerao muškarac naoružan pištoljem. – Pred njima se tada pojavila nepoznata osoba koja je u ruci držala pištolj i prijetila je da nemaju oni tu kaj gasiti, nek se maknu i jednostavno napuste mjesto događaja. Vidjevši pištolj u ruci vatrogasci su vidjeli da nema tu pomoći, da je čovjek malo van sebe; oni su otišli na sigurnu udaljenost, o tome su naravno izvijestili našega operativnog dežurnoga, koji je zatim izvijestio policiju i pričekali su do dolaska policije, ispričao je zapovjednik Matosović.

Policajci su uspjeli razoružati muškarca, za kojega pretpostavlja da je stanovao u dograđenom dijelu kuće u kojoj je izbila vatra. – Koliko smo mi uspjeli saznati, radi se vjerojatno o familiji vlasnika objekta, mislimo da je ta osoba stanovala u objektu koji je u ključ dograđen na glavni objekt, tako da je ta osoba tamo boravila, naveo je zapovjednik križevačke JVP.

Dok je policija rješavala prijetnju oružjem vatra se proširila i na krovište površine 50-tak kvadrata, pa je vatrogascima preostalo jedino pogasiti zgarište. Zapovjednik križevačke Javne vatrogasne postrojbe kaže da srećom drugih ukućana pa onda ni ozlijeđenih nije bilo, no ovu će intervenciju sigurno zapamtiti.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.