Održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca

Foto: Krizevci.hr

IMG 7214

U Velikoj gradskoj vijećnici u utorak je održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca koju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović. Sjednica je započela pitanjima i prijedlozima vijećnika nakon čega je većinom jednoglasno prihvaćeno deset točaka dnevnog reda.

Među najvažnijim točkama dnevnog reda bilo je donošenje Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Križevaca kao i Odluka o dodjeli javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada. Ovim odlukama ove godine će se na području Grada Križevaca početi prikupljati biorazgradivi otpad, ali će se prvo provesti upitnik među građanima kako bi se dobile povratne informacije s terena o prikupljanju te vrste otpada, objasnio je gradonačelnik Mario Rajn.

Donesen je i Zaključak o davanju suglasnosti gradonačelniku Grada Križevaca za donošenje Odluke o početku postupka i imenovanju stručnog povjerenstva za javnu nabavu radova na biciklističkim stazama te Zaključak o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Križevaca. Također, donesena je i Odluka o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Križevaca koju je ukratko obrazložio gradonačelnik napomenuvši kako se predložena odluka veže na postojeću sistematizaciju te kako se najveće smanjenje odnosi na pročelnike upravnih tijela.

Donesen je i Plan aktivnosti Grada Križevaca za 2018. godinu u sklopu Akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“. Ovim Planom, Grad Križevci kreće u stjecanje prestižnog statusa Grad – prijatelj djece.

Vezano

Komentari su zatvoreni.