Općinski vijećnici reagirali na ostavku načelnika Kalnika

Općinski vijećnici nezavisnih lista neugodno su iznenađeni viješću o ostavci načelnika Općine Kalnik Krunoslava Đureca. Podsjetimo, Đurec je ostavku podnio pisanim putem danas popodne. Takvu odluku, kažu, nisu očekivali i večeras su se oglasili priopćenjem.


Iznenađeni smo činjenicom da načelnik spominje narušeno zdravstveno stanje uzrokovano njegovim radom i djelovanjem u Općini Kalnik, na dobrobit svih stanovnika općine. S obzirom na poslovno i životno iskustvo Krunoslava Đureca, začuđuje nas činjenica da se poziva na „selske priče i selsku politiku“. Osoba sa takvim iskustvom je kroz život i posao imala vremena naučiti, da kad radiš uvijek si na vjetrometini komentara, negativnih i pozitivnih. Obnašajući političku dužnost, preuzimamo i odgovornost za svakog pojedinca u zajednici od onog najmanjeg do najstarijeg, svjesni činjenice da samo naši birači odlučuju jesmo li na pravom putu.
Općina Kalnik je svoj prvi proračun u EUR-ima, u iznosu od 930.700 EUR donijela na posljednjoj sjednici u 2022. godini, u srijedu, 28. prosinca. U tom proračunu sadržani su projekti koji bi se trebali realizirati u 2023. godini, no s obzirom na ostavku načelnika Đureca i zbog zakonskih odredbi, svi planirani projekti, financirani sredstvima nacionalnih i EU fondova, morat će sačekati izbore za načelnika Općine Kalnik, što znači da su svi planovi na čekanju najmanje naredna tri mjeseca.


Kao izabrani vijećnici nezavisnih lista i dalje ćemo kroz Općinsko vijeće, u skladu s našim zakonskim mogućnostima, s obzirom na novonastalu situaciju, s ponosom nastaviti raditi na dobrobit svih nas na području Općine Kalnik. Još jednom zahvaljujemo svim biračima na izborima u svibnju 2021. godine, a to povjerenje, vjerujemo da ćemo opravdavati i dalje”, potpisuju članovi Općinskog vijeća Ivan Biškup, Matija Kovačić, Tihomir Radiček, Saša Višak i predsjednica vijeća Općine Kalnik Olinka Gjigaš.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.