Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1128

Na tribini o reformi skolstva i kurikulskoj reformi 7. studenoga 2016. (foto: Jerko Barišić)
Na tribini o reformi skolstva i kurikulskoj reformi 7. studenoga 2016. (foto: Jerko Barišić)
Na tribini o reformi skolstva i kurikulskoj reformi 7. studenoga 2016. (foto: Jerko Barišić)

Dan prije ove emisije, 7. studenoga, Ogranak Matice hrvatske u Križevcima organizirao je tribinu pod nazivom O reformi školstva i kurikulskoj reformi. Gost tribine bio je doc.dr.sc. Matko Glunčić iz Zavoda za teorijsku fiziku, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i voditelj Povjerenstva za unapređenje odgoja i obrazovanja. Tribina je održana u Multimedijskom kulturnom centru Gradske knjižnice Franjo Marković. Slušat ćemo prvu trećinu ove tribine.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su priručnik o šivanju i prepravljanju odjeće, roman Šveđanina Jensa Lapidusa i jedan roman za djecu i mlade. Saznajemo i što se još događa do kraja Mjeseca hrvatske knjige.

U Vijestima Krugova saznajemo zašto si je van Gogh odrezao uho, spominjemo performans Dalibora Martinisa, čut ćemo da je Nacionalni muzej u Libanonu izložio važne sarkofage i mumije, te da je jedan umirovljeni električar četrdeset godina tristotinjak Picassovih djela.

Dr. sc. Matko GlunČić na tribini o kurikulskoj reformi 7 studenoga 2016. (foto: Dejan Pernjak)
Dr. sc. Matko Glunčić na tribini o kurikulskoj reformi 7 studenoga 2016. (foto: Dejan Pernjak)

Od lokalnih događaja najavljujemo znanstveni skup Zavoda HAZU naše županije u Koprivnici.

Na današnji datum rođeni su Edmond Halley, Johanes Ridberg i Hermann Rorschach, otvoren je pariški muzej Louvre, John F. Kennedy pobijedio je Richarda Nixona u američkim predsjedničkim izborima, otkrivene su iks-zrake i grobnica Filipa II Makedonskog, umrli su John Milton, Jacques Tati, Dock Holliday, Leon Štukelj…

U Svemirskom kutku govorimo o novootkrivenom patuljastom planetu, o traganju za tamnom materijom, o novim činjenicama vezanim za havariju landera na Marsu, o smjeni posade na Međunarodnoj svemirskoj stanici te o objektima vidljivim na večernjem nebu ovih dana,

Na-koncertu-Katedralnog-pjevačkog-zbora-Križevci-5.-studenoga-2016.-foto-Ratko-Matić.j
Na koncertu Katedralnog pjevačkog zbora Križevci 5. studenoga 2016. (foto: R. Matić)

U Zanimljivostima saznajemo koja država ima najviše piramida na svijetu (nije Egipat), a završavamo pučkom japanskom mudrošću.

Poneki je glazbeni prilog vezan uz događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji pa tako slušamo Lačni Franz, Electric Light Orchestra, Led Zeppelin, Patti Page, Cesara Francka i križevački Katedralni pjevački zbor.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1128 emitira se 8. studenoga od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije objavljuje se u subotu, 12. listopada od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.