Kalnik ide na nove izbore – načelnik Đurec podnio ostavku

Načelnik Općine Kalnik Kruno Đurec koji je na posljednjim lokalnim izborima osvojio vlast kao nezavisni kandidat, podnio je danas ostavku na načelničku dužnost. Svoje razloge naveo je u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

Poštovani stanovnici Općine Kalnik, kandidaturu za općinskog načelnika ušao sam pun entuzijazma i pozitivne energije, uvjeren kako je Općina Kalnik mala općina, ali s puno potencijala i u kojoj se može puno napraviti za kvalitetniji život sviju nas. Ipak, zdravlje je svakom od nas ipak najvažnije. Trudeći se riješiti nagomilane probleme, krenuli su sve češći odlasci liječniku. Problemi sa spavanjem i krvnim tlakom su moja svakodnevica, a sve je to počelo zajedno sa mandatom općinskog načelnika. Moram spomenuti i da sam zbog angažmana na dužnosti općinskog načelnika zapostavio svoj primarni posao koji radim u udruzi LAG PRIZAG u Novom Marofu, a na tom poslu ostvarujem plaću i moramo odrađivati puno radno vrijeme. Biti na radnom mjestu u novom Marofu, a odrađivati poslove za Općinu više sati dnevno za vrijeme radnog vremena, nije prihvatljivo i nije pošteno prema mojem primarnom poslodavcu.
Česte prijave raznim inspekcijama, iako neosnovane izazivaju dodatni stres, osobito za mene koji sam odgovoran i savjestan kako građanin tako i općinski načelnik. U ovih skoro dvije godine bile su dvije prijave pravobraniteljici za djecu, dvije prijave inspekciji zaštite okoliša, dvije prijave građevinskoj inspekciji, dvije prijave krim. policiji te četiri prijave povjerenstvu za sukob interesa. Procijenite sami je li toliko broj prijava normalan za funkciju načelnika najmanje Općine u Županiji.


Žao mi je da moram trošiti riječi na prethodnu vlast, koja je u 8 godina napravila mnogo problema na Općini, ali moram i to spomenuti. Naime unatoč utvrđenim sumnjama na kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, korupcije odnosno izvlačenja novca iz Općine Kalnik, koja su prijavljena pred godinu dana, do danas nije pokrenut ni jedan postupak kojim bi se pokušala utvrditi odgovornost bivšeg načelnika i suradnika.
Dužnost općinskog načelnika je prije svega časna funkcija, zamišljena je da se pojedinac stavi u funkciju javnog servisa, temeljenog na poštenju i dobrim namjerama. Nagrada za angažman bi trebalo biti poštivanje od strane lokalnog stanovništva – birača. Na žalost na vlastitom primjeru doživio sam brutalnost lokalne „selske“ politike, odnosno u ovom slučaju predstavnike Općinske organizacije SDP-a koji konstantnim vrijeđanjima, lažima i obmanama blate moj rad i ime.


Uz sve nabrojane probleme koji su me primorali na ostavku ipak moram napomenuti da sam se trudio da novoj načelnici ili načelniku pripremim teren da nastavi s uspješnim vođenjem općine. Većina dugovanja Općine Kalnik su riješena. Na općinskom računu je iz mjeseca u mjesec sve veći plus. Ovu godinu započinje veliki projekt vodoopskrbe i izgradnje precrpne stanice Kalnik – Stari grad. Započeto je projektiranje realnih projekta koji će se kandidirati za nacionalne i EU financijske potpore poput sportske dvorane ili uređenja Starog grada Velikog Kalnika. Projekti će biti dovršeni u narednih nekoliko mjeseci. Želim se zahvaliti svim stanovnicima Općine Kalnik koji su mi na izborima dali glas i podršku i izražavam žaljenje ako sam ih razočarao ovom ostavkom.
Na kraju, želim se zahvaliti svim kolegama načelnicima susjednih općina te gradonačelniku grada Križevaca s kojima mi se bila čast družiti i zajednički donositi odluke koje se tiču svih stanovnika našeg potkalničkog Prigorja
.

Vezano

Komentari su zatvoreni.