Križevci predstavljeni u Sarajevu kao primjer dobre prakse enegetskih zajednica građana

Na poziv Fondacije Heinrich Boell Ureda u Sarajevu i organizacije RESET, gradonačelnik Mario Rajn sudjelovao je na konferenciji na temu Energetske zajednice građana – glavni instrument za ubrzavanje procesa dekarbonizacije i povećanja energetske sigurnosti u Regionu.

Osim predstavljanja okvira energetske zajednice građana, dostignuća energetske zajednice u Grčkoj, razvoju energetskih zajednica u Hrvatskoj te pregledu regulatornog okvira u BiH, održan je i panel na temu podrške energetskim zajednicama u kojem je jedan od panelista bio gradonačelnik Mario Rajn.

Tako je gradonačelnik govorio o iskustvima Križevcima, njegovom cilju da postane energetski neovisan grad do 2030. godine, Energetsko-klimatskom uredu, te općenito o zelenoj tranziciji u kojoj su Križevci jedan od predvodnika. Govorio je i o energetskoj zadruzi građana KLIK koja doprinosi razvoju energetski neovisnog grada, a koja je osnovana početkom 2020. godine. Na kraju je zahvalio organizatorima što su prepoznali Križevce kao primjer dobre prakse i uputili poziv na ovu konferenciju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.