Culture Shock Festival ulazi u punoljetnost sa 16 programa u 49 dana ‘kulturnog šokiranja’

Križevačka udruga P.O.I.N.T. s ponosom najavljuje 18. izdanje velikog kulturno-obrazovnog festivala, čiji će se programi odvijati od subote, 27. kolovoza sve do subote, 15. listopada! Na desetak različitih lokacija u širem centru grada, među kojima je i najnovija Kozmološki centar na Trgu svetog Florijana 16, križevačka će publika moći uživati u znanstvenopopularnim i društvenim tribinama, likovnim i foto izložbama, različitim performansima, kazališnoj predstavi, filmskoj projekaciji i dva koncerta!

Ovaj je šaroliki križevački festival punoljetnost dočekao sa stalnim zadatkom “šokiranja” križevačke publike najrazličitim sadržajima koji nadopunjuju posljednjih godina sve bogatiju kulturnu ponudu u gradu. Aktualne teme i kulturni proizvodi, suvremena kultura i umjetnost, primjena modernih tehnologija u prehrani i poslovanju, sve to redovito nadopunjuju i križevački kulturni stvaratelji koji redovito dobivaju priliku predstaviti se na Culture Shock Festivalu.

Svi detalji festivalskog programa bit će poznati sutra, na dan početka festivala, koji će ponuditi dvostruki program. Najprije će u 18 sati Ivan Ivanović otvoriti izložbu “Umjetnost računalnih igara” i to u prostoru udruge P.O.I.N.T. u sklopu Kozmološkog centra na Trgu svetog Florijana 16. Dva sata kasnije, program seli nekoliko metara dalje, na parkiralište ispred Kozmološkog centra i ljetnu pozornicu iza zgrade Gradske knjižnice “Franjo Marković”, gdje će se odigrati 30. izdanje Pub inKVIZicije.

Od ostalih događaja, organizatori ističu veliki koncert Matije Dedića, koji će 30. rujna u Velikoj dvorani Hrvatskog doma izvesti antologijsko izdanje “Matija svira Arsena”, svojevrsni hommage svome ocu, a simbolično je i da će nastupiti na 10. obljetnicu gostovanja Arsena Dedića na Culture Shocku.

No, Hrvatski dom će prvo biti iskorišten za 8 dana kada u naš grad stiže Mali Teatar s hit predstavom “Don Quijote od Hrvatske”, a ulaznice za ovu satiru već su u prodaji na webu Entrija ili fizički u poslovnici Mail Boxes Etc. u ulici Bana Josipa Jelačića 1.

Također, vrijedi istaknuti i tribinu o 3D tiskanju i drugim nadolazećim tehnologijama proizvodnje hrane, koju će predvoditi Matea Habuš, svježa doktorantica s Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta. Također, Jelka Vukobratović će održati promociju knjige „U (g)radu i zabavi – etnografija križevačkih glazbenika“, dok će Sanjin Španović predstaviti monografiju o Velimiru Zajecu. Za kraj, organizatori najavljuju filmsku poslasticu uz potencijalno gostovanje velikih zvijezda hrvatskog glumišta, o čemu će publika biti obaviještena vrlo skoro.

18. Culture Shock Festival organizira Udruga P.O.I.N.T., partneri festivala su Gradska knjižnica Franjo Marković, Pučko otvoreno učilište, Turistička zajednica Grada Križevaca i Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce”, a pokrovitelji festivala su Grad Križevci, Ministarstvo kulture i medija te Koprivničko-križevačka županija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.