Ivan Ivanović izložbom otvara 18. Culture Shock Festival

Jedna od najdugovječnijih križevačkih manifestacija – Culture Shock Festival – slavi svoju punoljetnost. Osamnaesto izdanje popularnog festivala započinje u subotu, 27. kolovoza, a otvara ga izložba Umjetnost računalnih igara, autora Ivana Ivanovića, Križevčanina s koprivničkom adresom. Otvorenje izložbe je u 18 sati u prostorijama udruge P.O.I.N.T. u sklopu Kozmološkog centra na lokaciji Trg svetog Florijana 16.

“Umjetnost računalnih igara” približit će križevačkoj publici upotrebu vizuala i njihovu ulogu u igrama i srodnim medijima. Izložba je pregled recentnijih autorovih digitalnih radova iz domene 2D arta, odnosno radova koji se koriste u računalnim i mobilnim igrama. Također, izložba je najava projekta “Sandbox” koji će omogućiti križevačkim srednjoškolcima besplatne edukacije iz područja 2D arta, animacije, kodiranja i 3D modeliranja, uz brojna gostovanja i posjete vodećim hrvatskim game dev studijima.

Ivan Ivanović radi kao 2D artist i animator na brojnim projektima računalnih igara (Trivia Legends, The Moopies, Unwritten, KamiDrop…). Vlasnik je obrta “Heresy Design” za specijalizirane dizajnerske usluge.

Spomenimo i da će festival u subotu imati dvostruki program. Naime, nakon otvorenja izložbe u 18 sati, program seli na vanjsko parkiralište i pozornicu nekadašnjeg ljetnog kina (iza zgrade knjižnice i pored ulaza u Pučko otvoreno učilište), gdje će se odigrati 30. izdanje Pub inKVIZicije. Prijave za sudjelovanje na jubilarnom izdanju kviza primaju se na pubinkvizicija@udruga-point.hr kamo svaki tim mora poslati svoje ime i imena do najviše 4 osobe. Rok za slanje prijava je petak 26. kolovoza 2022. do 11 sati, a kapacitet prvog inKVIZiranja na otvorenom je 15 timova.

18. Culture Shock Festival organizira Udruga P.O.I.N.T., partneri festivala su Gradska knjižnica Franjo Marković, Pučko otvoreno učilište, Turistička zajednica Grada Križevaca i Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce”, a pokrovitelji festivala su Grad Križevci, Ministarstvo kulture i medija te Koprivničko-križevačka županija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.