U gimnaziji održano predavanje o pticama za umirovljenike

Foto: Zoran Kovač

U četvrtak, 18. siječnja 2018. u 17:30 sati članovi biološke skupine Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci održali su predavanje o pticama koje možemo vidjeti u Križevcima i okolici. U prostorijama Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci svoje višegodišnje iskustvo promatranja ptica i fotografije koje je osobno snimio prezentirao je Hrvoje Pleše, maturant prirodoslovno-matematičke gimnazije.

Tridesetak prisutnih umirovljenika je tako kroz izlaganje moglo čuti i vidjeti zanimljivosti o različitim vrstama ptica oko nas, detaljima po kojima se razlikuju naoko slične vrste, ali i o prednostima promatranja ptica kao što su kretanje, boravak u prirodi, razvijanje ljubavi prema prirodi i razvijanje znatiželje. Tehnička podrška pri izlaganju bio je maturant Bruno Doskočil, a kraću najavu predavanja napravila je učenica Lucija Picig.

Ovo zanimljivo predavanje organizirale su gospođa Ivanka Konfic, voditeljica Kluba treća dob koji djeluje pri Matici umirovljenika i starijih osoba Križevci i profesorica Gordana Pintarić-Kovač, voditeljica biološke skupine Gimnazije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.