Nova radionica na Future Hubu – Informacijska i kibernetička sigurnost za organizacije civilnog društva


Vaša je organizacija mala i nezanimljiva hakerima? Vaši podaci nisu osjetljivi i ne treba ih posebno štititi? Vaši volonteri su dobronamjerni i neće napraviti štetu? Vašim donatorima nije bitno ako netko treći dozna njihove podatke i iznose donacija? Ako je barem jedan odgovor “da”, dođite na radionicu koju u sklopu projekta Future Hub Križevci organiziraju udruga P.O.I.N.T. i Pučko otvoreno učilište i razuvjerite se!


Sve organizacije, pa i one civilnog društva, potaknute COVID-om ili ne, funkcioniraju sve više digitalno i online. Stoga i rizici od kibernetičkih napada i ugroza rastu, ali nitko nema opravdanja za neinformiranost, nesnalaženje i neznanje o osnovama informacijske i kibernetičke sigurnosti. S obzirom na to da se ovdje radi o higijeni neprofitnog poslovanja udruge, a higijenu treba redovito održavati, besplatna radionica za članove bilo kojih udruga, društava i zaklada i više je nego dobrodošla.

Radionicu će voditi Hrvoje Belani, magistar znanosti elektrotehnike, smjer telekomunikacije i informatika, koji je godinama radio kao softverski stručnjak i istraživač, a posljednjih desetak aktivno u području e-zdravstva. Koautor je osamdesetak znanstvenih i stručnih radova, bio je zavodski suradnik na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a sad je viši predavač na Sveučilištu VERN u Zagrebu. Trenutačno je načelnik Sektora za implementaciju i unaprjeđenje informacijskih sustava u Upravi za e-zdravstvo Ministarstva zdravstva.

Besplatna edukacija za članove organizacija civilnog društva održat će se u subotu, 19. veljače od 9 do 12 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta Križevci na Trgu svetog Florijana 14 uz prethodnu prijavu putem online obrasca.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.