Donesen je Urbanistički plan za dugonajavljivanu novu križevačku poduzetničku zonu

GOSPODARSKA NADA U zonu “stane” čak 1000 novih radnih mjesta?
     
KRIŽEVCI – Bez obzira na stranačku pripadnost gradski su vijećnici ovoga tjedna jednoglasno donijeli Urbanistički plan uređenja gospodarske zone Gornji Čret, koja se nalazi uz buduću autocestu do Vojakovačkog Kloštra.

Podsjetimo, za tu je namjenu Vlada Križevcima darovala 45 hektara državnog zemljišta, a zona se uređuje uz potporu iz pretpristupnih fondova Europske unije, u sklopu zajedničkog projekta s prijateljskim mađarskim gradom Nagyatadom i Postojnom u Sloveniji, koja je u međuvremenu nažalost odustala. Gospodarska zona na Gornjem Čretu, treća u gradu Križevcima nakon onih u Ulici Nikole Tesle i u Cubincu, zamišljena je kao malo naselje koje će uz poslovne, proizvodne i uslužne sadržaje imati manji poslovni hotel, benzinsku postaju, prodavaonice, terene za šport i rekreaciju, park, ambulantu, ljekarnu, čak i dječji vrtić i jaslice za djecu zaposlenih roditelja.

Prema riječima Darka Masneca, pročelnika za gospodarstvo u gradskoj upravi, zainteresirani ulagači su već nestrpljivi i pitaju kada će se zona urediti.

Uvjeren je da će Gornji Čret, koji već nekoliko godina najveća križevačka gospodarska nada, uvelike pospješiti razvoj grada, te zahvaljujući novim ulaganjima otvoriti nova radna mjesta, spominje ih se čak između 800 i 1000.

S obzirom na to da će radovi na uređenju zone potrajati najmanje godinu dana pretpostavlja se da će se do tada popraviti i gospodarske prilike u zemlji i svijetu, odakle se očekuju i mogući ulagači koji računaju na poslove uz buduću autocestu i drugi kolosijek željezničke pruge Budimpešta – Luka Rijeka.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.