[FOTO] Ljubitelji vratolomija na kotačićima dobili svoj prostor

Premijernom vožnjom Tina Hadžiomerspahića, jednog od najboljih hrvatskih rolera, i nastupom breakdancera Tina Trupeljaka i Jakova Tenžere, otvoren je prvi križevački skate park u Ulici Franje Tuđmana, a mnogobrojni roleri, skejteri i ljubitelji vratolomija na kotačima i kotačićima napokon su dobili svoj prostor.

Kad vidim ovako nasmijana lica onda je jasno da je svako ulaganje u skate-park apsolutno opravdano. Ovakav park je želja mnogih križevačkih generacija, a u ovom ludom vremenu u kojem je zdravije boraviti vani, siguran sam da će postati novo mjesto okupljanja. Budući da skate postaje olimpijski sport, nadam se da ćemo ovdje odgajati neke nove generacije možda i budućih olimpijaca“, poručio je gradonačelnik Mario Rajn.

Novouređeno okupljalište mladih prostire se na 600 metara kvadratnih, a trenutačno nosi titulu najdužeg tzv. china walla u Hrvatskoj. Prva faza, u iznosu od 180 tisuća kuna, financirana je sredstvima Europske unije kroz projekt Cyclo-net, a Grad je u još dvije faze radova ukupno uložio oko 400 tisuća kuna.

Vezano
1 komentar
  1. Maria piše:

    Hrvatski sam dragovoljac domovinskog rata. Umirovljenik iz radnog odnosa.Kao dragovoljac nemam ni o,oo lp dodatka na mirovinu. Iz mirovine plaćam porez i prirez. No, sve to nije bitno.
    Bitno je ovo i to me zanima.Na prostoru bivše vojarne, na prostoru koji su osvojili dragovoljci domovinskog rata,svećano se otvara pred izbore ovakav park.
    Kome će to u budućnosti koristiti ?
    Pitam se pitam.
    Osobno mislim da je to bačeni novac, bez obzira tko je to finacirao.
    Ako je finacirano iz proračuna Grada, tada je to upitno.
    Da li je prije svečanog otvorenja izdana uporabna dozvola.
    Molim štovanog Gradonačelika ili njegovog zamjenika Dogradonačelnika da nam odgovore.

Komentari su zatvoreni.