Za vikend 17. Dani travnjaka

KOPRIVNICA – Županijski poljoprivredni sajam Dani travnjaka ove godine stiže do svojega 17. izdanja; kao i prošlih godina na već ustaljenom prostoru koprivničkog Sajmišta tijekom subote i nedjelje uslijedit će puno događanja s još više sudionika, a organizatori iz županijskih službi i ustanova nadaju se i posjetitelja. Otvaranje sajma će biti u subotu u 10 sati.
– Nakon toga ćemo nagraditi najbolje proizvođače kozjeg i kravljeg mlijeka, tu je i konjički turnir u organizaciji Konjičkog kluba Koprivnica, koji, baš se poklopilo, slavi 20 godina svojeg uspješnog rada, a imat ćemo tu i prezentaciju Konjogojske udruge Bilogorski rangeri, koji nam također pripremaju dosta iznenađenja, izdvojio je iz programa županijski pročelnik za poljoprivredu Denis Maksić.

Od 17 sati oba dana pozornicu sajma preuzet će članovi brojnih kulturno-umjetničkih društava, i u subotu i nedjelju trajat će i konjičko natjecanje, a svoja postignuća predstavljat će i učenici križevačke Srednje gospodarske škole.
– Već tradicionalni događaj je ručna košnja trave, imamo Bambino kup, gdje će mladi uzgajivači teladi iz naše županije moći se pohvaliti svojim radom, dostignućima i svojim blagom. Jedna novost koju smo uveli kroz oba dva dana, moći će se vidjeti fotografije učenika osnovnih škola, na koji način oni kroz kameru vide prirodu, rekao je pročelnik Maksić.

U strahu pred nestabilnim proljetnim vremenom organizatori su iskoristili sav natkriveni izlagački prostor i u njega smjestili događanja i sudionike, ali opet uz nadu da će ih ovoga svibnja ipak poslužiti vrijeme. Na Danima travnjaka ponovno će se predstaviti izlagači poljoprivredne mehanizacije, sjemenske robe, zaštitnih sredstava, opreme i alata za poljoprivredu, autohtonih i tradicionalnih proizvoda od sira, meda, vina, voća i povrća te suvenira i rukotvorina. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.