Velečasni Jadan u mirovinu, župa u jadu

Zanimljiva nam je priča stigla iz okolice Križevaca. Velečasni Ivan Jadan, župnik Župe sv. Jurja Mučenika u Đurđicu, umirovljen je prošle godine u kolovozu i na njegovo je mjesto došao je vlč. Franjo Faltak. On je prije stupanja na dužnost odlučio napraviti financijsku reviziju, koja je pokazala neugodne rezultate.

Utvrđen je dug od 145.200 kuna, nastao zbog nepoštivanja odredaba Zakonika kanonskog prava, naveli su u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji, a doznaje portal Danica koji posjeduje nalaz te revizije. Zbog toga su vlč. Jadan i biskupijski ekonom Josip Stipančević potpisali sporazum prema kojem je Jadanu omogućen povrat duga u roku od pet i pol godina.

Kako Jadan ima pravo na 4000 kuna mirovine i to 2200 kuna mu isplaćuje Biskupija, a 1800 kuna ide na teret Ministarstva obrazovanja. Prema potpisanom sporazumu, Jadan sljedećih 5,5 godina neće primati plaću od Biskupije u visini 2200 kuna i time će kompenzirati dug od 145.200 kuna. Kako je dug nastao, odnosno na što je potrošen novac koji nedostaje, ne zna se još, no poznato je kako je cjelokupni sporazum otplate odobrio i mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup.

Vezano

Komentari su zatvoreni.