Knjižnica dobiva novi bibliobus

U utorak, 28. lipnja, na dnevnom redu 8. sjednice Gradskog vijeća naći će se i Zaključak o davanju suglasnosti Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci za provedbu postupka javne nabave u vrijednosti većoj od 200.000,00 kuna. Projekt je to kojim će se knjižnici omogućiti sklapanje ugovora o nabavi novog kombi-vozila za potrebe bibliobusne službe u 2022. i postupka njegovog opremanja i nadogradnje u 2023., ukoliko, jasno, gradski vijećnici dovoljnim brojem glasova podupru ovaj zaključak.

S obzirom na to kako je trenutno kombi-vozilo odradilo pregršt kilometara i nasušno mu je potrebna zamjena, ovo je svakako odlična vijest za knjižnicu i korisnike bibliobusa.

Kako Grad navodi u obrazloženju o ovom zaključku, knjižnici je u veljači 2022. odlukom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske odobreno 135.000,00 kn za program „Nabava novog kombi vozila za bibliobusnu službu (zamjena za postojeće vozilo)“, a prema rezultatima Poziva Ministarstva kulture i medija za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu za program Gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture. Program nabave i opremanja vozila trajao bi 2 godine, na način da bi u toku 2022. bio proveden postupak javne nabave sâmog vozila u iznosu od 275.000,00 kn s PDV-om, a u 2023. godini bi bio proveden postupak javne nabave za nadogradnju i opremanje tog vozila, u sveukupnoj vrijednosti oko 400.000,00 kn s PDV-om.

Kako je odredbama čl. 24. Statuta Knjižnice propisano da ravnateljica Knjižnice može odlučivati o ulaganjima i nabavi opreme, te osnovnih sredstava čija pojedinačna vrijednost predmeta nabave prelazi 200.000,00 kn uz suglasnost osnivača, ovaj se Zaključak upućuje Gradskom vijeću na usvajanje kako bi Knjižnica mogla provesti postupak javne nabave.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.