SDP: Gradska vlast pola godine ignorira sve naše inicijative

“Dok križevački gradonačelnik Branko Hrg tvrdi da oporba u gradu samo kritizira i opstruira rad Gradskoga vijeća, istodobno već šest mjeseci šuti o našim inicijativama za prenamjenu prostora u bivšoj vojarni”, kazao je na konferenciji za novinare Ivan Knok, predsjednik križevačkog SDP-a. Križevački SDP-ovci podsjetili su da se, uz ostalo, radi o prijedlozima za gradnju zgrade treće osnovne škole, dječjeg vrtića s jaslicama a tu je i rješavanje pitanja studentskog smještaja i organizirane prehrane te moguće socijalno poticane stanogradnje.

 Kad je riječ o planiranoj izgradnji doma za starije i nemoćne osobe, upozoreno je da je neprimjereno smjestiti taj dom blizu škola i igrališta na površinama bivše vojarne.

Na konferenciji je ukazano i na višegodišnju inicijativu da se bivši vojni hangari osposobe za tehnološki park i poduzetnički inkubator gdje bi poduzetnici početnici imali priliku da u prvih pet godina besplatnog korištenja pokrenu određene poslove i proizvodnju. “Dotad će se taj prostor koristiti samo jedanput godišnje za obrtnički i gospodarski sajam ili kao priručna skladišta”, ističu križevački oporbenjaci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.