Križevačka tvrtka otvara 20 radnih mjesta i gradi pogon vrijedan 11,5 milijuna kuna u Gornjem Čretu

Na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca izglasana je odluka o prodaji građevinskog zemljišta u Gospodarskoj ulici na području poduzetničke zone Gornji Čret trgovačkom društvu ALLPLAN d.o.o.

Temeljem provedenog Javnog natječaja za prodaju ili osnivanje prava građenja na građevinskom zemljištu na području poduzetničke zone Gornji Čret, spomenutoj tvrtki, čije je sjedište u prigradskom naselju Greberanec, odobrena je kupnja građevinskog zemljišta u površini od 5631 m2 po cijeni od 60,01 kn/m2, odnosno za površinu od 5631 m2 iznos od 337.916,31 kuna.

Kako je pojasnio gradonačelnik Mario Rajn, tvrtka Allplan planira provesti 11,2 milijuna kuna vrijedna ulaganja i u konačnici zaposliti 20 osoba visoke i srednje stručne spreme. Gradit će upravnu zgradu, proizvodni pogon, te popratne objekte za razvoj i proizvodnju metalnih konstrukcija. Plan početka gradnje proizvodnog pogona je kolovoz 2022., a planirani završetak gradnje je svibanj 2023. godine. Za kraj spomenimo kako trgovačko društvo ALLPLAN trenutno stanovnik Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.