Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Stop - PolicijaTijekom vikenda, 30. rujna do 2. listopada, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća, od kojih prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovoj nesreći jedna osoba je teško, a tri osobe lakše ozlijeđene. Nesreće su zabilježene radi oduzimanja prednosti prolaska i neprilagođene brzine. Vozač pod utjecajem alkohola izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Sankcionirao je 108 prometnih prekršaja, od čega 32 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 22 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Tijekom vikenda bio je uhićen jedan vozač. U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bio je smješten, također, jedan vozač. Protiv jednog vozača proveden je žurni prekršajni postupak, te je po završetku istog vozač predan na izdržavanje izrečene kazne zatvora u zatvor u Bjelovaru.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 30. rujna, u 12.55 sati u Dravskoj ulici u Podravskim Sesvetama, kada je 60-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,80 promila. Vozač je isključen iz daljnjeg prometovanja.

I tijekom proteklog vikenda, unatoč apsolutnoj zabrani upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, iz prometa su isključena tri mlada vozača radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija utvrđena je u nedjelju, 2. listopada, u 5 sati u Ulici T. Smičiklasa u Križevcima, kod 22-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,25 promila.

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja utvrđeno je u nedjelju, 2. listopada, u 11.53 sati u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu, kada je 44-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 91 kilometra na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

Vezano

Komentari su zatvoreni.