(FOTO) Pri kraju radovi na uređenju poučne staze oko jezera Čabraji

Križevci će uskoro postati bogatiji za još jedan turističko – rekreativni novitet. Naime, jedno od omiljenih odmorišta u našem kraju – jezero Čabraji – poprište je radova na poučnoj stazi vrijednih nešto više od 600 tisuća kuna.

Projekt poučne staze omogućit će neometanu i sigurnu šetnju posjetitelja oko cijelog jezera, što dosad nije bilo moguće jer je dio staze oko jezera bio močvaran i neprohodan. Na tom je dijelu izrađena drvena konstrukcija koja će omogućavati prolaz pješaka, a pored toga, postavljeni su klupe i stolovi uz stazu kao i koševi za otpad. Da bi staza bila poučna, postavit će se obavijesne ploče sa informacijama o životinjskom i biljnom svijetu na samom lokalitetu jezera Čabraji.

O cijeni radova, trenutnom tijeku radova, kao i o tome kada možemo očekivati otvorenje staze, poslali smo upit u Ured gradonačelnika.

“Ugovorena vrijednost radova za uređenje poučne staze oko jezera Čabraji iznosi 610 tisuća kuna s PDV-om. Radovi su pri samom završetku, a otvorenje staze očekujemo na proljeće”, odgovorili su za portal Križevci.info.

Cilj uspostave i uređenja poučne staze je edukacija građana o važnosti zaštite tla, vode i zraka te time indirektno pozitivno utjecati na biološku raznolikost uz očuvanje i obnovu posebnih staništa i prirodnih krajobraza. “Vjerujem da će po formiranju poučne staze ipak biti sve manje divljih staza i da Čabraji dobivaju jednu jasnu konturu toga što želimo razvijati oko jezera, ne samo sportsko ribolovnu djelatnost, nego i turističku, poticanje interakcije s prirodom, ali definitivno i ugostiteljsku djelatnost”, dodatno je o ciljevima ovog projekta prije nešto više od godinu dana govorio gradonačelnik Mario Rajn.

Kakvo je trenutno stanje radova oko jezera Čabraji, možete provjeriti u našoj fotogaleriji. Konture poučne staze itekako su vidljive, a konačan rezultat imat ćemo priliku ugledati vrlo skoro.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.