Gradovi nemaju službene vozače, Lacković se vozi u vlastitom autu

Branko_Hrg_Darko_Koren_Virje_prometna3SLUŽBENA VOZILA Za aktualni broj Glasa Podravine odlučili smo saznati kojim se službenim automobilima koriste gradonačelnici Koprivnice, Križevaca i Đurđevca te čelnici Koprivničko-križevačke županije. Osim toga, zanimalo nas je koliko zapravo službenih vozila svaki od tih gradova ima na raspolaganju.

Zanimljivo je da niti jedan od naših gradova nema zaposlenog službenog vozača čime je u proračunu na godišnjoj razini, za njegovu plaću, ušteđeno najmanje 80 tisuća kuna.  Gradska uprava Koprivnice na raspolaganju ima tek tri automobila.

– Riječ je o toyoti auris, proizvedenoj 2014. godine i fiatu 500L, proizvedenom 2013. godine, a u upotrebi je od veljače ove godine. Toyota je nabavljena putem projekta Civitas Dyn@mo. Također, na raspolaganju je i jedno električno vozilo, a radi se o ducati energia free duck – kazala je Gordana Biondić, viša stručna suradnica za odnose s javnošću i informiranje u Gradu Koprivnici te je dodala:

– Vozilima se ravnopravno koriste svi djelatnici gradske uprave, a najviše ih koriste komunalni i prometni redar te zaposlenici koji rade na legalizaciji objekata. Također, Grad nema službenog vozača.

Vozni park Grada Križevaca također broji tri službena automobila. To su chevrolet aveo 1.2. iz 2011., chevrolet cruze 2.0. dizel iz 2011. te opel vectra 1.8. iz 2004.

– Aveo uglavnom koriste komunalni redari za obilazak područja Grada Križevaca koje osim samog grada obuhvaća i 59 naselja. Gradonačelnik nema svoje službeno vozilo kao niti službenog vozača. Prema Pravilniku službene automobile najčešće koriste gradonačelnik, zamjenici gradonačelnika te predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca kao i pročelnici upravnih tijela – odgovorili su nam iz Grada Križevaca.

Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca u službenom se automobilu koji je namijenjen korištenju gradonačelnika, dosad nikad nije vozio. Radi se o desetak godina starom citroenu C5.

– Osim toga, još su dva automobila u vlasništvu grada, a to su opel astre. Za poslove koje obavljam kao gradonačelnik koristim svoj osobni automobil, a službene ostavljam na korištenje zaposlenicima kada idu na određene seminare ili za obavljanje nekih drugih službenih dužnosti – istaknuo je Lacković.

Vozni park Koprivničko-križevačke županije broji 10 automobila. Župan Darko Koren na raspolaganju ima citroen C5, dožupan Ivan Pal opel astru, a dožupan Darko Sobota koristi automobil opel insigniu. Od ukupnog broja automobila dva su u najmu. Županija za razliku od gradova ima zaposlenog službenog vozača i vozača-dostavljača.

Inače, popis službenih automobila gradskih uprava u 20 najvećih Hrvatskih gradova, između kojih je spomenuta i Koprivnica, objavio je nedavno internetski portal Index.hr. Tako se na prvom mjestu po najvećem broju službenih automobila našla očekivano Gradska Uprava grada Zagreba, a ima ih 79 na korištenju. Druga po najvećem broju službenih automobila je Gradska uprava Rijeke s 20. Prema najmanjem broju službenih vozila izdvojit možemo Đakovo, sa samo jednim službenim vozilom, Koprivnicu s tri te Vinkovce u kojem gradonačelnik i ostali službenici imaju na raspolaganju pet automobila.

Od gradova u susjedstvu Varaždin ima devet službenih automobila, a Bjelovar sedam.(GPP)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.