Festival suvremenih umjetničkih formi u znaku stripa

Trojica križevačkih autora Damir Benčak, Ivan Ivanović i Saša Ištok predstavit će se na Festivalu suvremenih umjetničkih formi SUFFest u četvrtak točno u podne u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja. Festival donosi raznolike programe koji karakterom i kontekstom pripadaju suvremenoj i avangardnoj umjetnosti, a po šesti put ga organizira udruga K.V.A.R.K. Ovogodišnja tema je strip pa će Benčak predstaviti svoje ilustracije i crteže između stripa i tattoo crteža, Ivanović pokazat će svoje strip table, crteže i ilustracije, a street umjetnik Saša Ištok aka Alien podsjetiti će publiku na svoj strip “Dark City Crosstown”.

Festival se nastavlja u petak kad će na oglasnim stupovima po gradu osvanuti strip table kolektiva Komikaze koji će se iste večeri predstaviti i izložbom u 19 sati u Galeriji K2. Komikaze su mreža za širenje strip aktivnosti, djeluju već 20 godina i cilj im je povezati strip aktiviste regije i svijeta. Triput godišnje objavljuju izbor stripova, a za svoj rad nagrađeni su prošle godine na prestižnom festivalu stripa u Angoulêmeu u Francuskoj.

Pop up izložba sadrži uži izbor stripova pedesetak autora iz zemlje i svijeta, objavljivanih tijekom zadnje tri godine na Komikaze portalu, u fanzinima i tiskanim albumima. Izložbu prati akcija plakatiranja gradskih oglasnih stupova njihovim stripovima tijekom ovog tjedna. Cilj nam je prikazati strip ne samo kao mediji za zabavu, nego kao mediji koji se može pretvoriti u suvremenu umjetničku formu“, poručuju organizatori.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.