Sutra počinje obilježavanje Dana križevačkih branitelja i 30. obljetnice oslobođenja vojnih objekata

U Gradskoj upravi Grada Križevaca održana je sjednica Odbora za branitelje Grada Križevaca na kojoj je utvrđen program obilježavanja Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 30. obljetnice oslobođenja vojarne u Križevcima i skladišta naoružanja Široko Brezje uz svečano otkrivanje spomenika za 37 poginulih križevačkih branitelja.
Program obilježavanja počinje u srijedu, 15. rujna u 19,15 sati podizanjem zastave Republike Hrvatske i paljenjem 37 svijeća kod crkve sv. Ane, položit će se i aranžmani te zapaliti svijeće kod spomen ploče poginulim zaposlenicima i studentima VGUK, Majke poginulog junaka i kod spomen ploče prvom hrvatskom predsjedniku.

16. rujna branitelji i obitelji tradicionalno će obići mjesta pogibije križevačkih branitelja na zapadnoslavonskom bojištu dok će se u 18,00 sati položiti vijenci i zapaliti svijeće na Spomen obilježju prvim križevačkim žrtvama Domovinskog rata kod šumarije. Nadalje, 16. rujna u 19,00 sati održat će se koncert Klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice na Strossmayerovom trgu pa ovim putem upućujemo poziv svim građanima da dođu na ovaj koncert.

Središnja proslava održat će se 17. rujna, a započet će u 16,00 sati svetom misom zahvalnicom za poginule branitelje u crkvi sv. Ane koju će predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni biskup. U 17,30 sati započet će svečani program otkrivanja novog spomenika u parku u Ulici Franje Tuđmana kojeg će zajednički otkriti roditelji, supruge i djeca poginulih branitelja, a nakon čega će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati počast poginulim hrvatskim braniteljima.
I ovim putem upućujemo poziv svim obiteljima poginulih branitelja, braniteljima i ostalim sudionicima oslobođenja vojnih objekata da se priključe ovogodišnjem obilježavanju Dana križevačkih branitelja i 30-toj obljetnici oslobođenja vojarne i skladišta naoružanja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.