Snimat će se i DVD o natjecanju u baliranju

Osmo natjecanje u spremanju sjenaže u plastične bale bit će u Križevcima u subotu 7. lipnja. Ovu, u svijetu jedinstvenu manifestaciju koju je osmislio križevački agronomski stručnjak Dario Zagorec, provode Udruga za organizaciju natjecanja u baliranju CRO-BAL, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu i Srednja gospodarska škola Križevci, na školskom vježbalištu kod Govedarskog praktikuma i uz Ratarsku šumu.

Zagorec je za Križevci.info istaknuo da će ove godine biti više natjecatelja jer je parcela, tj. travnjak, tehnički bolje pripremljen i s većom zasijanom površinom. I pravila natjecanja ponešto su izmijenjena u odnosu na prije, a uveden je i treći sudački tim (prije su bila dva).
Priprema se i tribina za gledatelje a cijelo zbivanje bit će i snimljeno za izdavanje DVD-a kojim će se natjecanje ali i grad Križevci i županija moći promovirati i u inozemstvu. Rok za prijave ekipa sa strojevima, balirkom i uvijačem je u ispostavama HZPSS-u do iduće srijede 4. lipnja. Predviđena je i prezentacija strojeva i novosti u tehnologiji proizvodnje krme.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.