(FOTO) Na ulazima u Križevce postavljene table „Grad Križevci – prijatelj djece“

Ovih dana na ulazima u Križevce postavljene su table „Grad Križevci – prijatelj djece“ pa će tako sada svi koji dolaze u Križevci znati da ulaze u grad – prijatelj djece. Riječ je obvezi koju je grad trebao ispuniti s obzirom na stjecanje prestižnog statusa „Grad Križevci – prijatelj djece“.

Naši građani i dragi gosti, ali prije svega djeca, od sada će znati da ulaze u grad prijatelj djece. Kada smo dobili ovaj status nismo stali s našim aktivnostima već smo poduzeli konkretne mjere kako da ovaj grad bude još bolji za djecu, a u programe i projekte za djecu u zadnje tri i pol godine uložili smo preko 60 milijuna kuna. Djecu pratimo praktički od samog rođenja, a roditeljima smo podrška u odgoju djece što samo pokazuje da ovaj status nemamo samo formalno, već nizom aktivnosti pokazujemo da su nam djeca na prvom mjestu jer upravo su ona zalog za budućnost,“ rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Grad Križevci djecu prati od samog rođenja. Uz dar za rodilje, grad sufinancira boravak djece u dječjim vrtićima, osigurava dar povodom sv. Nikole, osigurava pomoćnike u nastavi, besplatnu školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva, sufinancira prijevoz, osigurava dar za najbolje učenike i nastavnike, te stipendije za studente deficitarnih zanimanja. Da Križevci stjecanjem statusa nisu stali s aktivnostima svjedoči činjenica da je upravo prošle godine krenula izgradnja nove sportske dvorane kod Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci, energetski je obnovljena Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci, energetski je obnovljen i Dječji vrtić Križevci zajedno s obnovom dvorane i postavljanjem zaštitnih ograda, a uskoro počinju radovi na nadogradnji vrtića kako bi se zadovoljile potrebe u Križevcima za smještaj djece u vrtiće.

Grad ulaže u obnovu i postavljanje novih dječjih igrališta kako u gradu tako i u križevačkim naseljima, gradi Skate park, osigurava postavljanje autobusnih stajališta kako bi zaštitio djecu te signalizacije kod škola, a da želi čuti glas djece najbolje pokazuje osnivanje Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca čiji vijećnice i vijećnici gradonačelniku i njegovim zamjenicima predstavljaju potrebe djece u gradu. Obnovljen je parket i postavljena nova sjedišta u trenutnoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci, riješen problem parkiranja kod Dječjeg vrtića Križevci, sanirani sanitarni čvorovi u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca, te nabavljeno novo kombi vozilo za potrebe polaznika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

Sve ovo, uz ostale aktivnosti, svrstalo je prošle godine Križevce u top 5 gradova u Hrvatskoj po izdvajanjima za obrazovanje, mlade i socijalne politike, a ove table samo su simboli svima koji dolaze ili prolaze kroz Križevce da se ovdje s posebnim trudom brine o djeci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.